reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

viola, pamiętam jak ja chciałam chodzić w koturnach albo obcasach a mama nie chciała mi kupować hehe. A teraz jak sama mogę kupować co chcę, to nie kupuję bo niewygodne:-D

ilonka, Maksio różnie zasypia, raz uśnie sam bez marudzenia na leżaczku, a raz nawet na rękach ryczy w niebogłosy:crazy:. W nocy zazwyczaj go przekładamy do łóżeczka, bo i jemu i nam jest wygodniej. No chyba że usnę z nim, to wtedy już trudno. Mały sam puszcza cyca jak się naje, więc nie ma groźby spania z cyckiem w buzi.
Ma suchą skórę na buzi i takie krostki na brodzie i za uszami. Moja siostrzenica miała takie straszne problemy ze skórą, rany pod kolanami i w zaginkach wszystkich i na policzkach. Boję się czy Maksiowi się coś takiego nie zrobi. Na razie czekam, jak będziemy szli na szczepienie kolejne to muszę to pokazać lekarce. Ostatnio stwierdziła, że ta szorstka skóra to może być skaza i kazała ograniczyć do minimum nabiał. A ja już nie wiem co mam jeść:confused:

reklama
losiczko narazie nie planuje bo z tego co mi lekarz mowil to ta nerka bedzie zawsze tak obciazona w ciazy a niewiadomo czy by zniosla 3 ciaze narazie niech sie jeszcze trzyma bo jeszcze nie jest z nia az tak zle a tak wogole to ja przy porodzie mialam kolke nerkowa i to bylo cos strasznego ale dali nospe i bylam jak nowo narodzona :) moj maz czasami sie smieje ze moze kiedys 3 ja narazie chce to urodzic i okaze sie w praniu ;p ale nic nie wykluczam
a kochana tobie napewno sie uda masz jeszcze sporo czasu ja jakos 2 lata temu jak lezalam tez jakas pani byla u nas na oddziele w wieku 43 lat w 5 miesiacu ciazy wiec nie jest wcale za pozno :D

Jesteście kochane :tak::tak::tak: tylko mi właśnie o to chodzi żeby ciąże przejsć szczęsliwie a nie leżeć w szpitalu bo kto sie maluchami zajmie a mąż musi pracować . Zobaczymy co z tego wyjdzie.Najbardziej martwie sie o mój śluz a w sumie o jego brak:-( nic mi nie pomaga .Wyschłam na wiór normalnie.W ciąże z aniołkiem zaszłam w 7 cyklu i jedynym w którym miałam bj.Teraz leci 9 miesiąc :-( i ani razu nie miałam bj więc obawiam sie ze mam problem. A narazie nie mam siana na te żele bo drogię są :-(

Ilonko trzymam Cie kochana za słowo ;-);-);-) mi to wielką radość sprawiłaby nawet niebieska czapeczka :-)

Lilu mówią żeby czekolade zjesc to dziecko zacznie sie ruszać.Ale dzisiaj czułaś ruchy???

piąteczko, a na takie suche placki też pomoże?? Babciu, podaj proszę proporcje jak ten krochmal przygotować. Kurcze, ciałko to on ma ładne tylko ta buzia taka...

Dziewczynki ja mam ten sam problem :( u mnie tez pustynia a w ciążę zaszlam właśnie wtedy kiedy uzylismy tego żelu
a krochmal zeczywiscie pomaga na problemy ze skóra i jeszcze maciezanka wywar z niej dolega sie do kąpieli :)

Udało mi się zdrzemnąć w końcu :-):-):-)

losiczko "tulimy" :-D:-D:-D A już Ci pisałam,że mnie mama urodziła w wieku 42 lat i z tego co wiem, to nie leżała w szpitalu, tylko normalnie śmigała :-) Moja siostra będzie mieć teraz 42 lata, a nadal myśli o dziecku :-) co prawda nie wiem z kim, bo aktualnie sama jest :-) Niepokalane poczęcie ?? :-D:-D:-D

A co do mojej ciąży, to już 3 na przedzie :-) Zaczynam lekko schizować jak my to wszystko ogarniemy...

Ale nuty na koturnie to nawet wygodne są, gorsze są te na obcasie... No chyba,że też mają małą koturne na śródstopiu :-)

Sylwia biedna Ty jesteś z tą nerką :-(

Idę kawkę sobie zrobić, bo w końcu mam normalną, a nie tylko inkę :-)

Może ja sobie zafunduję ten krochmal, bo też mam problemy ze skórą i to po kąpieli zawsze...

reklama
roszpunko na oko musisz lać- ja robiłam bodaj z dwóch łyżek maki ziemniaczanej i dolewałam do wanienki pi razy drzwi- pomoże na pewno

Do góry