reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

agnes2704 kochana łepek do góry, jesteś cudowną mamusią, a Oluś za pewne cudownym dzieciaczkiem :tak: spokojnie, Oluś tak jak mówisz nie ma jeszcze nawet miesiąca dlatego codziennie się siebie nawzajem uczycie ;-) myśl pozytywnie, a wszystko będzie dobrze :-)

reklama
dzięki paula. chyba taki chwilowy kryzys mnie dopadł. ale OLuś wynagradza mi wszystko. nawet jak płacze bez powodu i ciężko go uspokoić i tak jest cudny i kochany.

paula chyba ty chciałaś dostep do mojego wykresu. zaraz odblokuję i cię dodam

No juz jestem....zniknelam bo sie telefony rozdzwonily i do tego Tacie worek od przetoki pękł i trzebabyło go przebrac, potem zrobic cos do jedzenia, insulina, leki itd

Paula ja na wykresy dopiero sie wybieram wiec zobacze co tam u u ciebie ;-)
Jane i powiedz ze ty wytrzymasz bez cwiczen?:sorry:???
Agnes moze faktycznie Olusia cos uczuliło ale jak to bywa na początku dowiesz sie metoda prób i bledow:tak:........a glupot nie gadaj bo jestes super osobą to nie wyobrazam sobie zebys byla inną matka;-)

Co do Taty to jest naprawde bardzo szczuply, jak go podtrzymuje z tylu za plecy jak siedzi to łopatki tylko sterczą.........do tego ten okropny wyraz twarzy skrzywiony od nieustannego bólu.....i jego apetyt jak u myszki....serce sie kraje jak czlowiek patrzy na niego:-:)-:)-(
Bardzo sie ciesze ze tu jestem ale boje sie kazdej nocy, jak nigdy boje sie sama spac a do tej pory mi to nie przeszkadzalo....budze sie kilka razy w nocy bo mam wrazenie ze kogos ujrze w drzwiach....

Katy jak ja cię rozumiem kochanie ;(
pamietam jak dziś jak mój tato chorował na raka i chociaż było to 20 lat temu nadal widzę go jak siedzi na łóżku chudy jak ludzie z obozu w Oswiecimiu ;( straszny widok i nieopisany strach ale musisz być silna nie mamy kochana innego wyjścia musisz to zrobić dla niego żeby nie widział ze cierpisz.

Cześć dziewczynki :-)

Info od kasi_es
"Echa serca jeszcze nie miałam, bo kardiolog zajęta. Zaśniad będą mogli zdiagnozować dopiero po porodzie na podstawie badań histopatologicznych łożyska, muszę się tez liczyć z tym, że będą musieli mi usunąć macice... W piątek miałam USG młode ważą 1070 i 1800, ale poza tą coraz większą różnicą pozostałe parametry się nie pogarszają. Dziś kolejne usg - ogólnie bez zmian."
Później zapytałam o ta macicę, czy to w związku z tym zaśniadaem i napisałam, że tu wszystkie myślimy o niej i odp:
"Póki co przepływy są prawidłowe, więc podobno można poczekać z tym echem. Jeśli chodzi o różnice w wadze, to przy zespole przetoczenia może być na prawdę ogromna. A co do macicy, to jeśli faktycznie jest ten zaśniad, to nie wiadomo, jak po porodzie zachowa się łożysko, może nie chcieć się odkleić i dojść do takiego krwotoku,że bezpieczniej będzie usunąć. Dzięki za wsparcie, ściskam wszystkie. Ja Was podczytuję, ale jakoś nie mam siły pisać. Buziaki! "

Mam nadzieję,że to wszystko to skończy się na wielkim strachu, ale tylko na strachu...

Kasia trzymaj się tam dzielnie !!! Będzie dobrze !!! :*

Ja Was dzis czytałam, tylko na odpisywanie brak sił było :-) Byłam dzis na trzecim usg genetycznym i wszystko jest ok :-) Bianka waży już prawie 1,5kg :-) Taka wielka już jest... I ciąża na dzień dzisiejszy jest o tydzień starsza :-) Nie pasowało jej chyba,że ją pani doktor trąca sprzętem, bo nosek marszczyła :-) Zaraz wrzucę zdjęcie na grupę :-)

Buziaki dla wszystkich :-)

Dzięki Rozia za info cały dzień myślałam o Kasi
Kasienko nic sie nie martw będzie dobrze zazwyczaj lekarze straszą i oby tak samo było u ciebie.

Rozia super dziewczyna rośnie :)

agnes2704 tak tak, to ja :tak: dziękuję bardzo :-)
oby kryzys minął jak najszybciej :-)

KatyB a ja myślałam, że byłaś i tam coś wyczytałaś i zdziwiłam się, bo w sumie nie miało jak nastąpić zapylenie zbytnio
:-p;-) ale kto wie, niezbadane są wyroki Boskie... :-)

Rozia dziękujemy za przekazanie informacji
:tak:

kasia_es trzymajcie się Kochane dzielnie, jestem z Wami myślami! :tak:

Rozia fajnie ze twoja myszka juz nie taka malenka:tak:
Kasiu es trzymaj sie kochana nawet sobie nie wyobrazam co przezywasz trzymaj sie kochana , bedzie dobrze:tak:!!!!
Paula kochana wlasnie cos nie moge wejsc na enpr a sugerowalam sie tylko wpisami dziewczyn :tak:
Aniu to jest takie przykre patrzec jak naukochansza osoba niknie ci w oczach:-(

reklama
KatyB najwyraźniej źle Cię zrozumiałam ;-):tak:
słoneczko nasze trzymaj się, bądź silna dla siebie, taty i reszty rodziny :tak: wiem, że jest Ci ciężko, ale mam nadzieję, że pewnego dnia wszystko nabierze zupełnie innych barw i życie uśmiechnie się do Twojej rodzinki ;-)

Do góry