reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

no Piąteczko będziemy wszystkie w napięciu czekać na relacje z dnia :)))))))))))))))))))))

ma któraś wieści od Kasi es i Sylwii ???????????

Ilonko wszystkiego najlepszego dla Piotrusia :tak: dużo zdrówka i miłości wzajemnego zrozumienia i wogóle wszystkiego naj naj naj

reklama
No więc tak:

Info od Sylwii:
" Miałam krew, mocz, usg, posiew i crp mam podwyższone. Dostaję antybiotyk, więc nie jestem pewna czy w pon wyjdę"

Info od Kasi:
" Hej, cisnienie po lekach w miarę dobre, dziś mam mieć robione usg, ale mają same cesarki od rana i jeszcze nie wiadomo co, jak i o której. dziś na pewno nie będą mnie ciąć. Mają obserwować i jeśli się coś pogorszy, to cięcie. Buziaki! "

Siedzę sobie na balkonie i korzystam z pięknej pogody :tak:
tak mnie naszło i postanowiłam poobserwować swój cykl na enpr... ;-) powiedzcie kiedy najlepiej mierzyć temperaturę? Na internecie są przeróżne opinie: jedni twierdzą, że rano zaraz po przebudzeniu, inni że nie ważne o której godzinie (może być nawet po południu) grunt żeby było to przynajmniej po 3 godzinach snu...
Zastanawiam się czy jak jestem po nocce w pracy mam mierzyć temperaturę zaraz rano po powrocie, czy stosować się do tych min. 3 godzin snu i dokonywać pomiaru dopiero po odespaniu nocki (powiedzmy godz. 11:00/12:00)? :confused:

Cześć :)

losiczka mnie tutaj przywołała to wpadam powiedzieć że żyję :-)

z badania krwi męża to okazało się że żadnego konfliktu nie mamy. Z badań jakie zrobiłam to wynika że jestem zdrowa jak ryba. Z wizyty w klinice genetycznej wyszło że szansa na wade genetyczną w naszym przypadku to 1 % no ale żeby sprawdzić że przypadkiem nie jestesmy w tym procencie czekamy na badania specjalistyczne. Czekam cały czas na ich telefon z wyznaczonym terminiem. Prędzej zajdę w ciążę niż się tych badań doczekam.
Dzisiaj mam 27 dzien cyklu i cały czas wypatruje @. Juz bardzo bym chciała bo w tym cyklu zaczynamy starania.

Teraz plan mam taki że jak ma się udać to tylko i wyłącznie wszystko naturalnie. Bez żadnych duphastonów i lutein. Męża już 3 tygodnie faszeruje witaminkami na wzmocienie plemników i ja tez biorę witamy ciążowe.

W pracy mam tak dużo roboty że nie mam czasu nawet tego rozpamiętywać. Właściwie to chce to całkiem wyprzeć ze swojej pamięci. Chyba tak jest dla mnie najłatwiej.

no ale dość o mnie :-) ... co tam u was słychać ?:-p:-p:-p ktoś zaciążył? :-)

-Lorelain- witam :-)
Jak to dobrze, że wszystko OK z Tobą i mężem
:tak: trzymam kciuki aby udało Wam się doczekać dzieciaczka jak najszybciej :-)
puki co, to chyba nie mamy żadnej zaciążonej- chyba, bo żadna jeszcze się nie pochwaliła
:no:

losiczka72 dziękujemy za przyprowadzenia Lori
;-):-D

No witamy Lori :-) Super,że jesteś :-) A kiedy niby te wyniki mają być ?? Rozumiem,że chcesz to wyprzeć, bo ja też bym chciała... To teraz trzymamy kciuki za ciąże :-)

Paula zaczekaj na ilonkę albo losiczkę, bo to ekspertki w sprawie temperatury :-) Niby najlepiej rano po min. 3 h snu, ale w Twoim wypadku, to chyba tylko trzeba te 3 h snu stosować :-)

Rozia OK w takim razie zaczekam ;-)
mnie właśnie też się wydaje, że w moim przypadku nie ważne o której dokonam pomiaru, ważne żebym przespała te 3 godziny... ale może się mylę dlatego czekam na poradę ekspertek :tak::-)

kurcze gdybym miała pracę tydzień/tydzień to można by chociaż dla każdego z tygodni ustalić jedną godzinę, ale ja zawsze muszę sobie życie skomplikować :wściekła/y:

Paula - najlepiej mierzyć cały cykl o tej samej godzinie, wtedy to ma jakiś sens. No i muszą być te 3 godziny snu bo inaczej tempka zaburzona.

Rozia - hej ... jak tam wyprawka juz gotowa?

Roza
- wow ! pierwszy raz widze u ciebie taki ładny wykres! ... czekam na rezultat

ja zamykam stary rozdział i z dniem przyjścia @ wszystko zaczynam od nowa. Tak jakbym dopiero pierwszy raz zaczynała się starać :-):-):-)

właśnie pije czarnego redsa i czekam na grzanki czosnkowe :)

reklama
-Lorelain- no właśnie, a u mnie jest ten problem, że przeróżnie pracuję i nie jestem w stanie mierzyć zawsze o tej samej godzinie :-( dlatego szukam innego rozwiązania...
Widzę zmiany nawet forumowe u Ciebie
;-)

Do góry