reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszłe i obecne mamusie z Bielska-Białej i okolic :)

No i popadało a na polu znów upał choć może troszkę bardziej rześko się zrobiło. Ja od 4 nad ranem walczę z bólem głowy i niestety przegrywam:baffled: wczoraj poszłam na spacer to każdy mnie zaczepiał i pytał czy dobrze się czuję bo taki upał a ja w moim stanie to pewnie przechodzę to jeszcze gorze. Powiem Wam pierwszy raz się z takim czymś spotkałam:tak:

reklama
witajcie :)

no jak rano wstałam to myślałam że będzie pochmurnie, deszczowo cały dzień... cieszyłam się :p a tu znów słońce.
haha, mnie nikt nie zaczepia na spacerach :p tylko się dziwnie patrzą co za szalona baba z psami-mordercami i brzuchem na metr łazi :p ostatnio jedna babka tak patrzyła że mało jej gały nie wypadły hahah

na razie nigdzie nie wychodzę. strasznie mi słabo, w głowie się kręci, może pod wieczór pójdziemy gdzieś całą rodzinką, mój dawny kolega nalega na spotkanie, może zaproponuję błonia, chciałabym gdzieś w plenerze, mam nadzieję że ta świeżość co jest po deszczu będzie też wieczorem... i kurde też gdzieś do sklepów nam trzeba, potrzebuję strój kąpielowy, pieluchy dla Natalii takie do pływania, no i może bym tak coś kupiła dla nowego maleństwa? bo właściwie nic nie mam gotowe, tyle co po Natalii ale najmniejsze ciuszki dla niej to miałam pożyczone i oddałam więc posiadam tylko jakieś większe, muszę coś kupić... a mam sklepowstręt normalnie, wiecie że nie byłam w naszym tesco pod blokiem już ze 2 miesiące? mąż codziennie robi zakupy, mówi że tam przebudowane, nowi pracownicy, całkiem inaczej niż było a ja nie mam o tym pojęcia :p pewnie jak w końcu pójdę to się zgubię :p a może bym jednak wyszła teraz do południa na zakupy? może jeszcze truskawki trafię?
miłego dnia! :)

ja psychicznie i fizycznie pomału wysiadam.... Mój S wiecznie zmęczony(ale nie dziwie sie bo codziennie przed 3 do pracy wstaje) ale ja ciągle przy małej.. czasu dla siebie 0 :-( Wczoraj przyjrzałam sie moim piersią i widze jak opadły:-( mam 24 lata a wyglądam jak zaniedbana 40latka.... mała ciagle chce sie nosić.. a mnie juz boli wszystko:-:)-:)-:)-:)-( musiałam sie wyżalić ....

Ojej czyli dla każdej z nas dzisiejszy dzień nie zaczął się zbyt dobrze ;/

Mamba ten upał najwidoczniej przywrócił ludziom uczucie empatii, nagle zaczęli zauważać, że kobiety w ciąży to wcale tak lekko nie mają ehh. Chociaż mnie dla odmiany dziś PAN z butelką czystej, litrowej chciał się wcisnąć w kolejkę przede mną, bo "on ma tylko jedną rzecz" hahaha bardzo śmieszne pomyślałam... a ja jestem z jednym wielkim brzuchem i miałam 4 rzeczy i musiałam też stać...brak słów

Olga ja też rano miałam nadzieję, że może dziś będzie ten dzień kiedy będzie sobie padać a tu na razie tylko słońce... Ludzie Cie nie zaczepiają bo nie chcą Cię denerwować swoimi głupimi tekstami no i pewnie wolą nie ryzykować rozmowy z Tobą z obawy o atak Twoich psów hihi.
Mnie też zakupy męczą, ale niestety muszę czasem tam zawitać... no tak parę takich małych ciuszków będzie Ci potrzebne, a może i tym razem ktoś mógłby CI pożyczyć?
Ja wróciłam niedawno ze sklepu i oczywiście truskaweczki kupiłam i nawet bób - a to mój mąż ucieszy się ;P

Pieszczoszka! - Zarówno Ty jak i Twój mąż macie prawo być zmęczeni, w końcu pierwsze dziecko i mała ma dopiero 2 miesiące, więc nie ma co się dziwić, że kryzys pojawia się :( Pamiętaj nie możesz się załamywać... Potrzeba czasu i wszystko wróci do normy! Do tego ten upał wpływa na nas niekorzystnie...

Hej hej!

Pogoda zdecydowanie nas nie rozpieszcza :/ miło słyszeć, że nie tylko ja tak cierpię :p wczoraj pisałam ponad 3-godzinny egzamin na certyfikat z księgowości... w sali było chyba ponad 40 stopni!!! :szok: przeżyłam istną masakrę!!! W życiu nie spociłam się tak nie uprawiając jakiegoś sportu :-p kartki się do mnie przyklejały, długopis wypadał ze spoconej ręki i ciągle miałam wrażenie, że nie mam czym oddychać...chyba zbyt optymistycznie oceniłam moje możliwości na tym etapie ciąży :-( ale mam nadzieję, że jakoś zdam i mój wysiłek będzie wynagrodzony! Dzisiaj za to zasłużony odpoczynek, czyli totalne leniuszkowanie :-)

Ale się rozpisałyście przez ten czas, kiedy mnie pochłonęła edukacja!
Olga piesek świetny i szczerze Ci zazdroszczę wszystkich trzech! Chociaż przyznam, że podziwiam jak to wszystko ogarniasz: trzy pieski (w tym szczeniak), mała córeczka pod opieką i do tego dzidziuś w drodze! Musisz być świetnie zorganizowana!

Pieszczoszka trzymam kciuki, żeby było lepiej!!! Oczami wyobraźni widzę, że u mnie za 3 miesiące będzie podobnie! Ale trzeba dać radę! Wszystko dla kochanego dziecka, które jest małe, bezbronne i całkowicie uzależnione od rodziców :blink:

Sosinka jak nam z dnia na dzień nagle znikniesz z forum to będziemy wiedziały, że akcja porodowa się zaczęła ;-) oby wszystko poszło dobrze, sprawnie i bez komplikacji!

Rany dzisiaj jakiś armgedon. Łeb nie popuszcza jeszcze coś mnie ciągnie od pępka taki tępy ból. Ciepło nie daje za wygraną i nuda wszędobylska plus do tego lenistwo.:baffled:

Mamba taki ból głowy to może na zmianę pogody. Trzeba leżeć i odpoczywać! ;-)
Ja byłam na krótkim spacerze do sklepu i z powrotem i w sumie dość znośnie zrobiło się chwilowo na polu :-)
I rzeczywiście jak brzuszek już konkretnie widoczny to jakoś wszyscy bardzo mili dla mnie w tych sklepach :-)
Pytam się czy są truskawki, a pani: "Kochanie moje najsłodsze, takie brzydkie są na giełdzie albo bardzo drogie, że nie brałam. A Tobie i tak bym takich brzydkich nie dała". W drugim sklepie podobnie :-D Normalnie wreszcie jakieś uprzywilejowania w ciąży!!!

No i stał sie cud:-D Przyszedł Mój S z pracy i zrobiłam mu wojne:wściekła/y: ,że wyspać sie nie moge,że nie mam czasu dla siebie i tak dalej....:-D Nie dałam mu dojść do słowa tak to juz wszystko we mnie siedziało,że wybuchłam na maxa:wściekła/y::no::angry::crazy: Po kłótni S zjadł obiad i zajął się małą i mogłam pospać 2 godzinki :-D

Mamba taki ból głowy to może na zmianę pogody. Trzeba leżeć i odpoczywać! ;-)
Ja byłam na krótkim spacerze do sklepu i z powrotem i w sumie dość znośnie zrobiło się chwilowo na polu :-)
I rzeczywiście jak brzuszek już konkretnie widoczny to jakoś wszyscy bardzo mili dla mnie w tych sklepach :-)
Pytam się czy są truskawki, a pani: "Kochanie moje najsłodsze, takie brzydkie są na giełdzie albo bardzo drogie, że nie brałam. A Tobie i tak bym takich brzydkich nie dała". W drugim sklepie podobnie :-D Normalnie wreszcie jakieś uprzywilejowania w ciąży!!!
Tak tez zrobiłam i przeszło a teraz wracam z aktywnej ciąży i jestem mega zadowolona:tak: Zawsze po takich ćwiczeniach świetnie się czuję
No i stał sie cud:-D Przyszedł Mój S z pracy i zrobiłam mu wojne:wściekła/y: ,że wyspać sie nie moge,że nie mam czasu dla siebie i tak dalej....:-D Nie dałam mu dojść do słowa tak to juz wszystko we mnie siedziało,że wybuchłam na maxa:wściekła/y::no::angry::crazy: Po kłótni S zjadł obiad i zajął się małą i mogłam pospać 2 godzinki :-D
No najwyraźniej facetowi tzreba nagadać żeby zrozumiał. Czasami duże litery się przydają :tak:

reklama
Czy widzicie za oknem to co ja? Nareszcie trochę chłodniejszy dzień :)

Pati
musisz zdać ten egzamin! i to jeszcze pisząc w takich warunkach , istne szaleństwo ;)
Tak jak piszesz - jeśli zniknę i nie odezwę się na forum przez min 2dni to będzie znak, że akcja zaczęła się....
Trzeba korzystać z tych uprzywilejowań, które nas spotykają w czasie ciąży... a przecież nie zdarza się to zbyt często, a niebawem wszystko wróci to poprzedniego stanu rzeczy...

Pieszczoszka dobrze zrobiłaś, bo do faceta to trzeba konkretnie i dobitnie, bo to taki gatunek, że często sami nie domyślą się - osiołki jedne... Niech doceni Twoje poświęcenie dla małej i podporządkowanie do niej wszystkiego wokoło, a i jeszcze obiad na niego po pracy czeka...

Mamba dobrze, że opanowałaś wczorajsze dolegliwości...

Do góry