reklama
kasis
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 20 Luty 2010
- Postów
- 1 651
O to przepis na zupę gulaszową
-myje mięsko może być od szynki i można tez dać wołowinkę tak około 0,5kilo ja daje troszku ponad to,wrzucam do garnka z wodą, obieram warzywka tak jak na normalną zupkę, czyli pietruszkę, porę seler.Razem kroimy pieczarki 0,5kilo i 4 cebule i smażymy na patelni oczywiście doprawiamy jak sie juz upitrasi wrzucamy to do miseczki, następni kroimy 2 wielkie papryki w kosteczkę i 4 marchwie starte na tarce łączymy i znowu smażymy i tez doprawiamy sola pieprzem ,papryką. Sprawdzamy jak tam nasza zupka, jak mięsko bedzie już mięciutkie usuwamy pietruszkę i wszystką włoszczyznę i wrzucamy te nasze pieczarki z cebulą oraz papryke i marchew podsmazoną do garnka z zupą. dodajemy dla smaku kostkę ,wegete , soli co tam każda daje, do tego kupujemy dwie zupki gulaszowej w proszku najlepiej z dobrej firmy a jak nie to każdą inną lub nawet mogą to być fixy do gulaszu, rozrabiamy z wodą i wrzucamy do zupki musi sie to nam wszystko ładnie zagotować i gotowe, doprawiać według gustu.
Smacznego
-myje mięsko może być od szynki i można tez dać wołowinkę tak około 0,5kilo ja daje troszku ponad to,wrzucam do garnka z wodą, obieram warzywka tak jak na normalną zupkę, czyli pietruszkę, porę seler.Razem kroimy pieczarki 0,5kilo i 4 cebule i smażymy na patelni oczywiście doprawiamy jak sie juz upitrasi wrzucamy to do miseczki, następni kroimy 2 wielkie papryki w kosteczkę i 4 marchwie starte na tarce łączymy i znowu smażymy i tez doprawiamy sola pieprzem ,papryką. Sprawdzamy jak tam nasza zupka, jak mięsko bedzie już mięciutkie usuwamy pietruszkę i wszystką włoszczyznę i wrzucamy te nasze pieczarki z cebulą oraz papryke i marchew podsmazoną do garnka z zupą. dodajemy dla smaku kostkę ,wegete , soli co tam każda daje, do tego kupujemy dwie zupki gulaszowej w proszku najlepiej z dobrej firmy a jak nie to każdą inną lub nawet mogą to być fixy do gulaszu, rozrabiamy z wodą i wrzucamy do zupki musi sie to nam wszystko ładnie zagotować i gotowe, doprawiać według gustu.
Smacznego
Ida Sierpniowa
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 11 Marzec 2010
- Postów
- 3 255
a ziemniaczki w kosteczkę do tego by pasowały? bo dla mnie jak zupka to z makaronem albo pyrkami
Przepis na "Kociołek meksykański" (dla ok. 4 osób)
Składniki:
- 0,5kg mielonego z łopatki
- 3 duże cebule
- kilka ząbków czosnku
- duża laska kiełbasy, np. wiejska
- 2 puszki czerwonej fasoli
- 1 puszka kukurydzy
- 2 puszki pomidorów bez skórki
- koncentrat pomidorowy
- 2 papryki
- papryka słodka i ostra w proszku
- sól, pieprz
- szczypta oregano
- szczypta chilli
Cebulę, wyciśnięty czosnek i kiełbasę smażymy. Podsmażone wrzucamy do garnka. Do gara wrzucamy też fasolę czerwoną wraz z zalewą, pomidory z puszki, kukurydzę i pokrojoną w kostkę paprykę. Następnie koncentrat pomidorowy i trochę wody. Teraz się z pół godziny pogotuje. Przyprawić do smaku przyprawami - według uznania. Jeszcze z pół godziny gotowania, żeby papryka i kukurydza zmiękła.
Można to podawać z ryżem, makaronem lub kaszą. Ja podaję z ryżem. Sypię ryż na talerz, na środek farsz meksykański i jest pychota!
Składniki:
- 0,5kg mielonego z łopatki
- 3 duże cebule
- kilka ząbków czosnku
- duża laska kiełbasy, np. wiejska
- 2 puszki czerwonej fasoli
- 1 puszka kukurydzy
- 2 puszki pomidorów bez skórki
- koncentrat pomidorowy
- 2 papryki
- papryka słodka i ostra w proszku
- sól, pieprz
- szczypta oregano
- szczypta chilli
Cebulę, wyciśnięty czosnek i kiełbasę smażymy. Podsmażone wrzucamy do garnka. Do gara wrzucamy też fasolę czerwoną wraz z zalewą, pomidory z puszki, kukurydzę i pokrojoną w kostkę paprykę. Następnie koncentrat pomidorowy i trochę wody. Teraz się z pół godziny pogotuje. Przyprawić do smaku przyprawami - według uznania. Jeszcze z pół godziny gotowania, żeby papryka i kukurydza zmiękła.
Można to podawać z ryżem, makaronem lub kaszą. Ja podaję z ryżem. Sypię ryż na talerz, na środek farsz meksykański i jest pychota!
kasis
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 20 Luty 2010
- Postów
- 1 651
Przepis na "Kociołek meksykański" (dla ok. 4 osób)
Składniki:
- 0,5kg mielonego z łopatki
- 3 duże cebule
- kilka ząbków czosnku
- duża laska kiełbasy, np. wiejska
- 2 puszki czerwonej fasoli
- 1 puszka kukurydzy
- 2 puszki pomidorów bez skórki
- koncentrat pomidorowy
- 2 papryki
- papryka słodka i ostra w proszku
- sól, pieprz
- szczypta oregano
- szczypta chilli
Cebulę, wyciśnięty czosnek i kiełbasę smażymy. Podsmażone wrzucamy do garnka. Do gara wrzucamy też fasolę czerwoną wraz z zalewą, pomidory z puszki, kukurydzę i pokrojoną w kostkę paprykę. Następnie koncentrat pomidorowy i trochę wody. Teraz się z pół godziny pogotuje. Przyprawić do smaku przyprawami - według uznania. Jeszcze z pół godziny gotowania, żeby papryka i kukurydza zmiękła.
Można to podawać z ryżem, makaronem lub kaszą. Ja podaję z ryżem. Sypię ryż na talerz, na środek farsz meksykański i jest pychota!
Dziękuje w najbliższych dniach zrobię
reklama
Podziel się: