reklama
Ja też bardzo lubię czereśnie, ale od kąd się pojawiły jadłam raz. Drogie są niestety..
Apetyt mam taki jak przed ciążą czyli baardzo dobry, ale metabolizm niestety o wiele wolniejszy.
Jem praktycznie co 2 godziny coś konkretnego, ale próbuję też przemycić do diety jak najwięcej owoców i warzyw żeby było zdrowiej.
Ostatnio też strasznie smakują mi nektarynki. Pycha
Apetyt mam taki jak przed ciążą czyli baardzo dobry, ale metabolizm niestety o wiele wolniejszy.
Jem praktycznie co 2 godziny coś konkretnego, ale próbuję też przemycić do diety jak najwięcej owoców i warzyw żeby było zdrowiej.
Ostatnio też strasznie smakują mi nektarynki. Pycha
To macuie super z tymi czeresniami !!! U mnie do niedawna byly po 7 eu za kilo teraz niedawno juz po 5 w tamtym tyg znalazlam po 4 a w czoraj juz za 2,90 za kilo ale to tylko akcja na ten tydzien wiec musze sie nacieszyc bo u turka juz sa znowu po 5 e!!! Wiec jagbym w polsce byl to chyba bym ze 3 kilo na raz kupila!
Dzisiaj zjadlam tylko kanapke rano potem pol kilo czeresni jedna bulke mleczna ze dwa litry wody jedna kawka i przed chwila malego kebaba. Chyba szybciej schudna w ciazy niz jak w niej niebylam...
Dzisiaj zjadlam tylko kanapke rano potem pol kilo czeresni jedna bulke mleczna ze dwa litry wody jedna kawka i przed chwila malego kebaba. Chyba szybciej schudna w ciazy niz jak w niej niebylam...
onesmile
Świat według Pafffcia
A ja jestem bardziej truskawkowa niz czeresniowa. Ale najbardziej to warzywna. Kalafiorki, kapustki, mlode ziemnaki do tego jogurt naturalny ;-) Genialne! A jak za 2 tygodnie przylecimy do Polski to juz bedzie moj najulubienszy BÓB
fasolkaania
Fanka BB :)
A ja zrobiłam wczoraj kotleciki z soczewicy. Pierwszy raz ją jadłam i mi smakuje. Przepis znalazłam w czasopiśmie "Samo Zdrowie" i apetycznie zdjęcie wyglądało to zrobiłam.
Podaję przepis, roboty dużo nie ma.:
Soczewicę przygotować wg opakowania czyli go gotującej wrzącej osolonej wody wsypać i gotować około 10 minut. Odsączyć i odstawić do ostudzenia. W tym czasie natkę posiekać i część wymieszać z jogurtem, który będzie służył jako dip, a część pietruszki posiekanej odstawić. Marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Ostudzoną soczewicę zmiksować chwilę aby ziarna się rozpadły (ja użyłam blendera i zajęło to chwilkę). Do soczewicy dodajemy jajka, resztę natki, marchew, sezam i przyprawy. Masę wymieszać i formować kotleciki. Można dodać bułki tartej (ja tak zrobiłam z racji, że było dosyć kleiste).
Smażyć na złoty kolor z obu stron. Podawać z dipem jogurtowym z natką.
Smacznego
Z tego co napisali to soczewica jest jednym z najbogatszych źródeł żelaza. Ale słabo przyswaja nasz organizm. I żeby było okej musi być witamina C czyli warzywa do tego dodane.:-):-):-):-):-)
Podaję przepis, roboty dużo nie ma.:
- 200 g soczewicy brązowej suche ziarno (ja dałam czerwonej całą paczkę, w paczce jest 400 g, a jest jeszcze zielona soczewica)
- 2 jajka
- 400 ml jogurtu naturalnego
- 1 marchewka
- 1 pęczek pietruszki
- 1 łyżka sezamu (ja dodałam więcej bo lubię sezam, coś około 4 łyżek)
- 1 łyżeczka curry
- 1 łyżeczka kuminu mielonego ( w sklepie z przyprawami pani powiedziała, że to jest Kmin rzymski czyli coś jak nasz kminek, tylko musiałam go pokruszyć ten kmin rzymski)
- sól i świeżo zmielony pieprz, olej lub oliwa (trochę tego trzeba bo są olejo - żerne kotleciki)
Soczewicę przygotować wg opakowania czyli go gotującej wrzącej osolonej wody wsypać i gotować około 10 minut. Odsączyć i odstawić do ostudzenia. W tym czasie natkę posiekać i część wymieszać z jogurtem, który będzie służył jako dip, a część pietruszki posiekanej odstawić. Marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Ostudzoną soczewicę zmiksować chwilę aby ziarna się rozpadły (ja użyłam blendera i zajęło to chwilkę). Do soczewicy dodajemy jajka, resztę natki, marchew, sezam i przyprawy. Masę wymieszać i formować kotleciki. Można dodać bułki tartej (ja tak zrobiłam z racji, że było dosyć kleiste).
Smażyć na złoty kolor z obu stron. Podawać z dipem jogurtowym z natką.
Smacznego
Z tego co napisali to soczewica jest jednym z najbogatszych źródeł żelaza. Ale słabo przyswaja nasz organizm. I żeby było okej musi być witamina C czyli warzywa do tego dodane.:-):-):-):-):-)
mam prosbe, dostalam taki wynalazek i pojecia nie mam co w nim i jak mozna zrobic, ale wy na pewno macie jakie sprzepisy czy pomysly!!
Mango Halogen Oven (żółty) w Hity_Mango Pieczenie Telezakupy Mango
Mango Halogen Oven (żółty) w Hity_Mango Pieczenie Telezakupy Mango
Boszzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
a mnie sie tak chce golabkow
Kto mi zrobi???????????????????????????
Czy ktoras z was robila golabki bez zawijanai w kapuste te z reklamy ....chyba knora??????
Czy ktoras moze mi powiedziec jak je zrobic nie mam mozliwosci kupna a chcialabym wiedziec jak to sie robi????
a mnie sie tak chce golabkow
Kto mi zrobi???????????????????????????
Czy ktoras z was robila golabki bez zawijanai w kapuste te z reklamy ....chyba knora??????
Czy ktoras moze mi powiedziec jak je zrobic nie mam mozliwosci kupna a chcialabym wiedziec jak to sie robi????
reklama
Boszzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
a mnie sie tak chce golabkow
Kto mi zrobi???????????????????????????
Czy ktoras z was robila golabki bez zawijanai w kapuste te z reklamy ....chyba knora??????
Czy ktoras moze mi powiedziec jak je zrobic nie mam mozliwosci kupna a chcialabym wiedziec jak to sie robi????
Smoniq ja robiłam ale nie te z paczki tylko sama. Kupiłam mięsko mielone i kapustę. Ryż i przecier pomidorowy miałam w domku. Posiekalam kapustę i podgotowałam ją. Ugotowałam ryż. Najpierw zmieszałam kapustę i ryż doprawiłam trochę mocniej bo nie możemy za bardzo surowego mięska próbować. Zmieszkałam wszystko razem i formowałam coś w rodzaju pulpetów takich większych ale nie za grubych. Wszystko włożyłam do garka i podsmażałam na margarynie. Jak mięsko się ładnie zarumieniło rozcięczyłam przecier pomidorowy z wodą i załałam to tak żeby małe mięsko sobie pływało w sosiku. Jak się podgotowało, wyciągłam mięsko z sosu i doprawiłam do smaku. Do tego ziemniaczki i uczta gotowa. Jendak muszę przyznać że tradycyjne gołąbki bardziej mi smakują. Poza tym nie przepadam za bardzo za wszelakimi sosami i daniami z paczek wiec zazwyczaj czytam co jest w składzie albo co jest potrzebne do zrobienia i staram się zrobić samemu. Tak jak zapiekanki z ziemniaków z mięskiem, kotlety zawijane z serem czy też kurczaczek z woreczka.
Podziel się: