reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przystanek kulinarny

Elona - Skoro klejace w srodku, znaczy, ze trzeba bylo dluzej w piekarniku trzymac. Ja ostatnio trzymalam 30 min, apotem wylaczylam piekarnik, ale ciasto wciaz w nim siedzialo kolejne nascie minut. Ono musi byc takie miekkawe w srodku, ale nie klejace. Proszku do pieczenia sie nie dodaje. Mnie zawsze ladnie wyrasta. Robilam juz chyba z 5 razy. Sprobuj upiec jeszcze jedno i daj znac, jak wyszlo.

NA SAMA MYSL O BOBIE, SLINA MI CIEKNIE POTOKAMI...A W SZKOCJI BOBU NIE ZNAJA...bEDE MUSIALA PROSIC MAME O WYSLANIE PACZKA:-)

reklama
Kania, dzięki :*** spróbuję mam nadzieję w niedalekiej przyszłości (może jutro;-)):-)
a ja nie rozumiem waszej miłości do bobu:sorry2:smaczny ok, ale hmmm nie powala mnie z nóg:rofl2:truskawek mi dajcie!!!!!!!!!! albo.......hmmmmmmmm czereśni, mandarynek, pomarańczy, arbuza, ehhhhhhhhh sługa lista by była:-p:-Dnawet brokuły bardziej mi smakują od bobu:cool2:

my mamy bob z Maroko, Hiszpani, Wloch - niewazne skad wazne ze dobry i moge go zrec tonami popijac maslanka:)))

a ty DAWIDOWE cos zarla dzisiaj w pracy???:))))))))))) ja wszystko wiem!!:)))))))

nie wiem, czy już kiedyś był tu podawany, czy nie ale potrzebuję SPRAWDZONEGO PRZEPISU NA PIEROGI (dodam, że w środku mają być czarne jagody/truskawki) :sorry2:

jesli chodzi o pierogi to nie wiem czy ciasto na owoce jest inne niz na tradycyjny farsz ale jesli chodzi o owoce to mozesz zrobic knedle ze sliwkami albo jak wolisz z truskawkami bo z truskawkami czasem moja mama tez robi. mi osobiscie bardziej knedle smakuja niz pierogi z owocami ale kazdy woli cos innego.

obojętne co zrobię ;-) tym bardziej, że knedle tez lubię. Ale je sie da czarnymi jagodami "nafaszerować"? Mam całe wiadro jagód i nie wiem jak je wykorzystać :dry:

makuc moja mama twierdzi ze mozna z jagodami. ale przpis wole napisac pod jej kontrola bo ja nigdy tego sama nie robilam wiec bedzie wieczorem to napisze chyba ze ktos ci wczesniej swoj przepis udostepni

reklama
Do góry