reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przystanek kulinarny

MAMAAGUSI i jedno i drugie :-);-)
HAPPY oo też fajne!

na moje szczęście w robieniu faworków nei ma żadnej większej filozofii, więc chyba nie mogą się nie udać? :szok:

reklama
makuc no mi się nie zdarzyło żeby nie wyszły heh. czekam na relacje po ich zrobieniu:tak: ja dziś planuję zrobić i faworki i oponki:-) ale czy Agusia pozwoli to zobaczymy:-D
beti prosze bardoz przepis:
Ciasteczka cytrynowe
Składniki
cukier puder 10 dag
jajka 1 szt.
mąka 33,5 dag
masło 25 dag
skórka z cytryny
woda 1 łyżka
Wszystkie składniki zagnieść , schłodzić w lodówce przez około pół godziny . Po tym czasie ciasto rozwałkować na grubość około 3-4 mm ( nie wiem jak u Dorotus , ale moje ciasto było dość miękkie i musiałam je dość mocno podsypać mąką , bo kleiło się do blatu ) . Wycinać ciasteczka i układać na blasze w niedużych odstępach .

Piec około 5-10 minut w temperaturze 190 C . Studzić na kratce .
a wyszły o tak. P1070998.jpg

Mamaagusi wow, podeślij do mnie trochę tych ciasteczek, bo wyglądają znakomicie :-)
Ja to łasuch się robię na słodkie ostatnio, chyba przez tą zimę.

MAMAAGUSI wow :szok::szok::szok::szok: :szok: jestem pod wielkim wrażeniem! szkoda, że bliżej nie mieszkasz to bym trymigiem wpadła na takie serducho cytrynowe :-p

mamaagusi- cuuuda:tak::-).Dzięki za przepis :****.może nie teraz,ale jak M wróci ,wypróbuję.
Nat- ja tak wczoraj miałam.W rezultacie wczoraj moja kolacja wyglądała następująco:
- 2 szklanki ml;eka
- pół paczki krakersów
- batonik czekoladowy
-kilka cukierków "Michałków"
-lizak :-p
:zawstydzona/y::no:- dzis w sklepie starannie omijalam alejki ze słodyczami.Jeszcze się uzaleznię:no:

Maagusi mniam mniam........a ja mam nieodpartą ochotę smażyć jutro pączki, ale obawiam się, że źle by się to skończyło dla mojego brzucha buahahah

Ja po namyśle stwierdziłam,ze dla mnie i Maksia nie opłaca się robić zamieszania w kuchni,kupię pączki i już.Nie powiem,ze duzy wpływ na moją decyzję miał fakt,że jakbym napiekła,to bym się nażarła ,a wolę nie:no:.

reklama
Do góry