reklama
makuc no mi się nie zdarzyło żeby nie wyszły heh. czekam na relacje po ich zrobieniu ja dziś planuję zrobić i faworki i oponki:-) ale czy Agusia pozwoli to zobaczymy
beti prosze bardoz przepis:
Ciasteczka cytrynowe
Składniki
cukier puder 10 dag
jajka 1 szt.
mąka 33,5 dag
masło 25 dag
skórka z cytryny
woda 1 łyżka
Wszystkie składniki zagnieść , schłodzić w lodówce przez około pół godziny . Po tym czasie ciasto rozwałkować na grubość około 3-4 mm ( nie wiem jak u Dorotus , ale moje ciasto było dość miękkie i musiałam je dość mocno podsypać mąką , bo kleiło się do blatu ) . Wycinać ciasteczka i układać na blasze w niedużych odstępach .
Piec około 5-10 minut w temperaturze 190 C . Studzić na kratce .
a wyszły o tak.
beti prosze bardoz przepis:
Ciasteczka cytrynowe
Składniki
cukier puder 10 dag
jajka 1 szt.
mąka 33,5 dag
masło 25 dag
skórka z cytryny
woda 1 łyżka
Wszystkie składniki zagnieść , schłodzić w lodówce przez około pół godziny . Po tym czasie ciasto rozwałkować na grubość około 3-4 mm ( nie wiem jak u Dorotus , ale moje ciasto było dość miękkie i musiałam je dość mocno podsypać mąką , bo kleiło się do blatu ) . Wycinać ciasteczka i układać na blasze w niedużych odstępach .
Piec około 5-10 minut w temperaturze 190 C . Studzić na kratce .
a wyszły o tak.
mamaagusi- cuuuda:-).Dzięki za przepis :****.może nie teraz,ale jak M wróci ,wypróbuję.
Nat- ja tak wczoraj miałam.W rezultacie wczoraj moja kolacja wyglądała następująco:
- 2 szklanki ml;eka
- pół paczki krakersów
- batonik czekoladowy
-kilka cukierków "Michałków"
-lizak
- dzis w sklepie starannie omijalam alejki ze słodyczami.Jeszcze się uzaleznię
Nat- ja tak wczoraj miałam.W rezultacie wczoraj moja kolacja wyglądała następująco:
- 2 szklanki ml;eka
- pół paczki krakersów
- batonik czekoladowy
-kilka cukierków "Michałków"
-lizak
- dzis w sklepie starannie omijalam alejki ze słodyczami.Jeszcze się uzaleznię
Ja po namyśle stwierdziłam,ze dla mnie i Maksia nie opłaca się robić zamieszania w kuchni,kupię pączki i już.Nie powiem,ze duzy wpływ na moją decyzję miał fakt,że jakbym napiekła,to bym się nażarła ,a wolę nie.
reklama
Podziel się: