reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Przyspieszenie porodu

sylka8

Aktywna w BB
Jestem już po terminie, a porodu ani widu ani słychu :o co polecacie i co sprawdza się na przyspieszenie porodu? Zaznaczę że herbatę z liści malin już pije a firanek nie mam :D

reklama
Rozwiązanie
No niby tak, ale jesti już tak ciężko ze nie daje rady, mam ogromny brzuch i jest coraz większy z dnia na dzień
Kochane jak już jest taki temat to powie mi ktoś dlaczego jak ja byłam w ciąży to i ginekolog i położna powiedzieli mi że jak będzie max 7 dni po porodzie to skierowanie i jechać wywołać poród a dzisiaj czytałam że niektóre kobiety są 2 tyg po terminie i nadal czekają aż samo się zacznie?

Kochane jak już jest taki temat to powie mi ktoś dlaczego jak ja byłam w ciąży to i ginekolog i położna powiedzieli mi że jak będzie max 7 dni po porodzie to skierowanie i jechać wywołać poród a dzisiaj czytałam że niektóre kobiety są 2 tyg po terminie i nadal czekają aż samo się zacznie?
Po pierwsze zmienił się standard. Ciąża powinna zakończyć się przed końcem 42tc wg niego. I tyle, reszta zalezy od szpitala. Po drugie nigdy nie wywolywali bez zgody kobiety więc jeśli miała świadomość i jej oraz dziecka stan pozwalały to czekała.

reklama
reklama
Do góry