reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Przyrosty Beta HCG na granicy

Ciezko prorokować jak będzie, ale na początku te wartości zazwyczaj lecą właśnie kilkukrotnie w górę. A u Ciebie tak idealnie pogranicznej wartości.
Zobacz kolejną betę i będziesz miała większy pogląd na sprawę, bo już było kilka przypadków, że potem się normowalo i było dobrze.
Przy okazji warto zbadać progesteron.
No właśnie to mnie martwi, że to tak na samiutkiej granicy :(

reklama
Niestety skończyło się źle. Dziś wynik po 48 h - 29.74, a progesteron tylko 2.30. Czekam na poronienie, oby przyszło samo :(

Dla mnie już ten pierwszy przyrost nie był w normie. Po 72 h minimum wzrostu to 112 %. I nie jest powiedziane, że ta beta rośnie. Może już spada. Więc ja bym poczekała kilka dni i znów zbadała. Ale wygląda to na ciążę biochemiczna.

reklama
Dla mnie już ten pierwszy przyrost nie był w normie. Po 72 h minimum wzrostu to 112 %. I nie jest powiedziane, że ta beta rośnie. Może już spada. Więc ja bym poczekała kilka dni i znów zbadała. Ale wygląda to na ciążę biochemiczna.
Właśnie zbadałam betę po 24 godzinach od wystąpienia krwawienia i spada, bo jest 23.87, czyli chyba mogę odetchnąć z ulgą. Jak skończę krwawić, to zbadam ja jeszcze raz i pokaże się mojemu ginekologowi. Wszystko wskazuje na ciążę biochemiczną.

Do góry