reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Przyrost wagi

reklama
Jakis czas temu czytalam o tych pasach (najbardziej znane to wlasnie od pani teresy) i jak ze wszystkim sa rozne opinie na internecie - w tym sporo pozytywnych, ale taki pas dopiero mozna nosic jak sie wszystko juz zagoi czyli po pologu (jakies 6tyg conajmniej), a ze ja nie mam pojecia jaki bede miala obwod w pasie (a wg tego trzeba wybrac rozmiar), to mysle, ze pomysle o nim pozniej.. :)

Elzu - nam położna też mówiła, że dopiero po połogu. Ale są dwie strony. Mięśnie zamiast same wracać do formy, rozleniwiają się i skazujemy się tylko na działanie pasa. Ale to już zależy od indywidualnych predyspozycji ponoć.

U mnie w pracy mówiły dziewczyny że nawet jak się ćwiczy to dobrze chodzić w majtkach z pasem ściągającym bo brzuch wtedy szybciej wraca do płaskiego... Ale nie wiem czy takie ściskanie to dobry pomysł. Położna u nas nic nie mówiła na ten temat

Ja mam zamiar w połogu zakładać go jak będę gdzieś wychodziła, żeby czasem ktoś nie zapytał: A Ty jeszcze nie urodziłaś?:eek: moja koleżanka kilka dni po porodzie poszła do Tesco, spotkała sąsiadkę a ta do niej: Kasia a Ty jeszcze w ciąży?!?
Mam zamiar też zapisać się na aerobik (uwielbiam:-)) ale to dopiero po połogu, zresztą jak będę miała CC to chyba później można zacząć ćwiczyć na brzuch ze względu na ranę. Planów na ruch jest dużo ale na ile mi dzidzia pozwoli to już swoją drogą :rofl2: A pas Pani Teresy już zamówiony:-)

Ja też chyba kupię sobie ten pas. A 3 m-ce po cc zapiszę się na aerobic albo fitness zobaczę bo wcześniej nie mozna cwiczyc.

Ja też chyba kupię sobie ten pas. A 3 m-ce po cc zapiszę się na aerobic albo fitness zobaczę bo wcześniej nie mozna cwiczyc.

Jaaa dopiero 3miesiące po CC można na aerobic??? Ja chyba zwariuję, chyba sama zaraz przekręcę mojemu małemu główkę w dół żeby było SN :D

reklama
Do góry