reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyrost HCG i plamienia

I jak sie rozwinęła sytuacja?
Na razie czekam, w ten sam dzień w poniedziałek zrobiłam HCG i Beta HCG. Wynik HCG to ładny przyrost do 2233. Na wynik samej bety jeszcze czekam - będę wiedzieć jaka jest różnica między dwoma wynikami i czy faktycznie powinien być już pęcherzyk czy nie.. jutro powtórzę już samą Betę żeby zobaczyć przyrost bety a nie HCG.. i w piątek do lekarza, licząc że mimo krwawienia (bez skrzepów) ten pęcherzyk się uwidoczni..

reklama
Na razie czekam, w ten sam dzień w poniedziałek zrobiłam HCG i Beta HCG. Wynik HCG to ładny przyrost do 2233. Na wynik samej bety jeszcze czekam - będę wiedzieć jaka jest różnica między dwoma wynikami i czy faktycznie powinien być już pęcherzyk czy nie.. jutro powtórzę już samą Betę żeby zobaczyć przyrost bety a nie HCG.. i w piątek do lekarza, licząc że mimo krwawienia (bez skrzepów) ten pęcherzyk się uwidoczni..
Ja tez robue jutro, zeby sprawdzić przyrost. Tez mialam plamienia brazowe, dostalam leki i jutro ginekologa mam.

Jedz na izbe przyjec, albo dzwon do ginekologa
Po co? Pęcherzyka nie było widać wczoraj. Palcem tego nikt nie zatrzyma. Jak jutro zrobię betę a wynik dostanę w piątek to będę wiedzieć - jak słabo przyrośnie to pozamaciczna i od razu SOR a jak spadnie poronienie. Dwa razy jechałam na gwałt do lekarza bo krew i dwa razy nic nie zrobili.

Po co? Pęcherzyka nie było widać wczoraj. Palcem tego nikt nie zatrzyma. Jak jutro zrobię betę a wynik dostanę w piątek to będę wiedzieć - jak słabo przyrośnie to pozamaciczna i od razu SOR a jak spadnie poronienie. Dwa razy jechałam na gwałt do lekarza bo krew i dwa razy nic nie zrobili.
No u mbiew niedzielę tez nie widzieli na izbie pęcherzyka, ale mowili ze w 5 tygodniu to normalne. Bede jutro ciekawe czy zobaczy zreszta ok 10 beda wyniki bety

No u mbiew niedzielę tez nie widzieli na izbie pęcherzyka, ale mowili ze w 5 tygodniu to normalne. Bede jutro ciekawe czy zobaczy zreszta ok 10 beda wyniki bety
A jaka miałaś teraz betę? Ja właśnie od początku robiłam HCG całościowe i nie potrzebnie to ono nie jest miarodajne.. teraz już zawsze będę robić betę

reklama
To jesteśmy w podobnej sytuacji.. wyniki bety masz od razu w ten sam dzień? W moim lab czeka się dwa dni :/ a mocno plamisz? Dużo wypływa?
Ja czekam na wyniki maks 2 godziny. Nieee, śladowe ilosci, ale ja dostalam na izbie receptę na luteine 2x2 i duphaston 2x1. Dalej piersi bola dalej zmeczenie takze objawy sa,ale strach jest, bo myslr ze jutro powinno byc cos widac na usg i liczę xe beta ladnie urosnie.

Do góry