reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyrost bety i progesteron

Malinowa98

Zaciekawiona BB
Cześć! Czy ktoś bardziej doświadczony może zerknąć na te wyniki i wyrazić swoją opinię? To moja pierwsza ciąża :)

Beta 24.08 - 32
Beta 26.08 - 89,3
Beta 07.09 - 9086,8
Od razu sprawdziłam też progesteron, bo miałam leciutkie plamienie, ale coś czuję, że po prostu się przesiliłam.
Progesteron 32,80

Czy na razie wszystko wygląda dobrze? Z góry dziękuję za odpowiedzi :)

reklama
Po pierwsze;
Przyrost między 24 a 26 jest w normie.
Po drugie; jeśli chcesz wiedzieć z dzisiejszą betą to zrobić za dwa dni przyrost chociaż na tym etapie to już bym poczekała na usg.
Progesteron masz prawidłowy, a plamienie z różnych przyczyn może być, ale na pewno nie z niedomogi lutealnej. :)

Po pierwsze;
Przyrost między 24 a 26 jest w normie.
Po drugie; jeśli chcesz wiedzieć z dzisiejszą betą to zrobić za dwa dni przyrost chociaż na tym etapie to już bym poczekała na usg.
Progesteron masz prawidłowy, a plamienie z różnych przyczyn może być, ale na pewno nie z niedomogi lutealnej. :)

Właśnie usg mam mieć w przyszłym tygodniu, więc chyba już nie ma sensu powtarzać. Z tego, co się dowiedziałam, to czasem przy niskim progesteronie może się pojawić plamienie i trzeba coś wtedy brać dodatkowo. Gin mi ogólnie powiedziała, jak zadzwoniłam spanikowana (może przy drugiej ciąży już nie ma takiej paniki 😅), że na początku może występować takie plamienie i dopóki nie jest to kolor żywoczerwony to nie panikować. To może nawet znaczyć, że fasolka bardziej się zakopuje. Ale jak to ja, chciałam mieć spokój w głowie i sprawdziłam podstawy.
Dziękuję ślicznie za odpowiedź 😊

Do góry