reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyrost bety 20%, co dalej?

Hotaru

Zaciekawiona BB
Cześć Dziewczyny,

Moje wyniki bety:
24.04 26,87 prog. 27
26.04 46,18 (przyrost 77%)
28.04 96,47 (przyrost 109%) prog. 30
04.05 377,56 (średni przyrost 60%, ale była też dłuższa przerwa pomiędzy badaniami)
06.05 458,39 (przyrost 21%)

Wiem z czym się wiąże taki przyrost. 😔

W poniedziałek robię powtórną betę, żeby zobaczyć czy spada, czy jeszcze minimalnie rośnie, a oprócz tego mam ginekologa i usg. To moja pierwsza ciąża biochemiczna, powiedzcie mi proszę:
- czy przy takim progesteronie może być to cp?
- czy w naszym pięknym kraju mogę dostać cokolwiek od ginekologa na wywołanie krwawienia (dodatkowo - karmiąc piersią)? Czy lepiej czekać aż beta zacznie spadać i wszystko zacznie się naturalnie?

reklama
Przy takim progesteronie to raczej nie jest CP.
Co do krwawienia to jak beta zacznie spadać to w ciągu kilku dni krwawienie samo się zacznie.

Załączniki

• edb09e87-6aaa-45ab-80b5-684b052be777.jpeg
    edb09e87-6aaa-45ab-80b5-684b052be777.jpeg
    45,7 KB · Wyświetleń: 101
jest poniżej, przy w maju beta powinna być znacznie wyższa.
Nie. Badanie 28.04 robione było około 19, a 04.05 ok 8 rano, więc dzieli je ok 5,5 dnia a nie 6 dni. Ale to w tym momencie niewiele wnosi, oprócz tego że już wtedy wzrost był niski (i tak nie powinno się porównywać wyników hcg w takim odstępie czasowym)

Załączniki

• d6d82368-a53f-4520-8d94-575c8dfa638b.jpeg
    d6d82368-a53f-4520-8d94-575c8dfa638b.jpeg
    51,8 KB · Wyświetleń: 71
Nie. Badanie 28.04 robione było około 19, a 04.05 ok 8 rano, więc dzieli je ok 5,5 dnia a nie 6 dni. Ale to w tym momencie niewiele wnosi, oprócz tego że już wtedy wzrost był niski (i tak nie powinno się porównywać wyników hcg w takim odstępie czasowym)
Dobrze by było, żebyś dopisała godziny jeśli faktycznie była znaczna różnica- żadna z dziewczyn nie wie w jakich godzinach badanie było robione przez co pewnie @cieciorka1 sprawdziła przyrost, który wg niej nie jest w normie..

Cześć Dziewczyny,

Moje wyniki bety:
24.04 26,87 prog. 27
26.04 46,18 (przyrost 77%)
28.04 96,47 (przyrost 109%) prog. 30
04.05 377,56 (średni przyrost 60%, ale była też dłuższa przerwa pomiędzy badaniami)
06.05 458,39 (przyrost 21%)

Wiem z czym się wiąże taki przyrost. 😔

W poniedziałek robię powtórną betę, żeby zobaczyć czy spada, czy jeszcze minimalnie rośnie, a oprócz tego mam ginekologa i usg. To moja pierwsza ciąża biochemiczna, powiedzcie mi proszę:
- czy przy takim progesteronie może być to cp?
- czy w naszym pięknym kraju mogę dostać cokolwiek od ginekologa na wywołanie krwawienia (dodatkowo - karmiąc piersią)? Czy lepiej czekać aż beta zacznie spadać i wszystko zacznie się naturalnie?
Ogólnie to ginekolog pewnie wystawi skierowanie do szpitala, tam pewnie omówią metody w jakich można oczyścić organizm.. Ja w styczniu miałam podawane tabletki na wywołanie krwawienia.

Dobrze by było, żebyś dopisała godziny jeśli faktycznie była znaczna różnica- żadna z dziewczyn nie wie w jakich godzinach badanie było robione przez co pewnie @cieciorka1 sprawdziła przyrost, który wg niej nie jest w normie..
Przyrosty były podane w głównym poście, więc nie było potrzeby ponownego sprawdzania. Nie prosiłam o to i nie takie były moje pytania w poście...

reklama
Ogólnie to ginekolog pewnie wystawi skierowanie do szpitala, tam pewnie omówią metody w jakich można oczyścić organizm.. Ja w styczniu miałam podawane tabletki na wywołanie krwawienia.
Rozumiem, czyli jest szansa, że dostanę tabletki... Dziękuję za odpowiedź

Do góry