Hej Dziewczyny, jestem 5t5d ciąży i chciałam was prosić o radę. Jestem po 2 poronieniach, przyjmuje zastrzyki w brzuch 2 razy dziennie i postanowiłam zbadać poziom bety. W poniedziałek pierwszy pomiar wyniósł 5600 , po dokładnie 48h 7900. - poziom bety wzrósł o 40% a zgodnie z normami powinien wzrosnąć o 66%. Doradźcie mi proszę z własnego doświadczenia czego powinnam się w tej sytuacji spodziewać. Z mojego własnego doświadczenia taki przyrost bety to początek końca. Będę wdzieczna za wasze odpowiedzi. Pozdrawiam ciepło
reklama
Rozwiązanie
Bardzo mi przykro podejrzewam że mnie też to czeka musimy być silne, jestem z Tobą
Puste jajo idę do szpitala
reklama
Mam taka nadzieje... a to nie jest tak ze nawet z beta musisz się zmieścić w te normy co do tyg ??Podobno jak widać już na usg ciążę to nie ma co robić bety bo ona nic nie wnosi A im wyższa to ten przyrost jest mniejszy
Charlotte21
Fanka BB :)
Przyrost wprawdzie mały, ale jak już tutaj pisała @Vici32 nie zawsze to oznacza jedno. Jest wiele dziewczyn, które miały "dziwne"przyrosty. Wiem, ze każda z nas by chciała książkowe, ale nie zawsze jest na dane. Co do bety a USG, to bety nie wykonuje się już po pojawieniu się serduszka. Ja byłam tego przykładem, bo się załamałam, jak w 7 tc zrobiłam bete. Nie wiem po co i w porownaniu do tej sprzed tygodnia bardzo mało urosła. Ale okazuje się, że po wartościach ponad 6 tys, chyba przyrosty zwalniaja, no i jak jest już serduszko. Ale już tak wiele słyszałam rozbieżności na ten temat, że radzę Ci po prostu czekać. Wiem, że to nie jest proste, ale trzeba i już. Trzymam kciuki aby było jednak wszystko dobrze.
89karola80
Nie wiem, czy po 6 tys beta spada, bo na moim przykładzie jest inaczej. Z tego co wiem, to spada ale ok 10 - 11 tygodnia ciąży, ale nie jestem specjalista.
- 11545 (7.10)
- 23 062 (09.10)
Trzymam kciuki i cierpliwie czekaj ba USG
- 11545 (7.10)
- 23 062 (09.10)
Mi na szczęście urosła ale nie tak ładnie.Nie wiem, czy po 6 tys beta spada, bo na moim przykładzie jest inaczej. Z tego co wiem, to spada ale ok 10 - 11 tygodnia ciąży, ale nie jestem specjalista.
- 11545 (7.10)
- 23 062 (09.10)
Mi też urosła niedużo bo z 1000 do 1500 w 48 godzin ale lekarz się tym nie przejął powiedział że przyjmuje się że dobrze jak urośnie 100 % przez 3 dni A tak naprawdę może przez 1 dzień rosnąć słabo A potem może ruszyć do przodu podobno beta rośnie skokowo A nie rownomiernie
89karola80
Też słyszałam, że rośnie skokowo, bo jakież było moje zdziwienie jak 4 dni wcześniej przed wartością 11545 miałam betę 1785Mi też urosła niedużo bo z 1000 do 1500 w 48 godzin ale lekarz się tym nie przejął powiedział że przyjmuje się że dobrze jak urośnie 100 % przez 3 dni A tak naprawdę może przez 1 dzień rosnąć słabo A potem może ruszyć do przodu podobno beta rośnie skokowo A nie rownomiernie
U
użytkowniczka Co
Gość
Nie wiem, czy po 6 tys beta spada, bo na moim przykładzie jest inaczej. Z tego co wiem, to spada ale ok 10 - 11 tygodnia ciąży, ale nie jestem specjalista.
- 11545 (7.10)
- 23 062 (09.10)
Trzymam kciuki i cierpliwie czekaj ba USG [emoji255]
Nie spada tylko rośnie wtedy wolniej, ok. 50% po 6000.
reklama