reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyrost beta hcg

Rybka1108

Początkująca w BB
Hej Dziewczyny, jestem 5t5d ciąży i chciałam was prosić o radę. Jestem po 2 poronieniach, przyjmuje zastrzyki w brzuch 2 razy dziennie i postanowiłam zbadać poziom bety. W poniedziałek pierwszy pomiar wyniósł 5600 , po dokładnie 48h 7900. - poziom bety wzrósł o 40% a zgodnie z normami powinien wzrosnąć o 66%. Doradźcie mi proszę z własnego doświadczenia czego powinnam się w tej sytuacji spodziewać. Z mojego własnego doświadczenia taki przyrost bety to początek końca. Będę wdzieczna za wasze odpowiedzi. Pozdrawiam ciepło

reklama
reklama
Wiem że przy dużych wartościach beta zwalnia , ja powiem z własnego doświadczenia aktualnie jestem w 30 tyg , 1 bete robiłam w 4 tyg wyszła 250 po 48 godz wyszła 360 załamałam się i co ?? wszystko jest idealnie ,Mała rośnie prawidłowo , czy byłaś już na wizycie u gina ? a i ja też wcześniej 2 razy poroniłam

Dzisiaj odebrałam wynik drugiej bety po 48h i przyrost jest 51,1%, tak strasznie sie zestresowałam i załamałam :-(
Myślisz, że wszystko będzie OK?
W lutym straciłam swoją pierwszą ciążę i nie zniose kolejny raz tego....

Hej Dziewczyny :) nie odzywałam się, bo postanowiłam porzucić wszelkie czarne myśli, Doktora Google i normalnie dalej żyć. Moja beta w 5-6 tyg przyrastala o Ok 40% w 48h. Obecnie jestem w 7tyg 4d, byłam na 2 usg i każde z nich pokazało bijące serduszko i prawidłowy rozwój. Nie ciesze się na zapas, kiedy tylko mogę to leżakuje i nadrabiam książki i seriale. Czuje ogólne osłabienie i ból piersi. W każdym razie gdybym mogła cofnąć czas nie robilambym bety i nie narażała się na stres. Są sprawy na które nie mamy wpływu, a zamartwianie się tylko szkodzi. Dbajcie o siebie Laseczki i bądźcie dobrej myśli. I dawajcie znać jak u Was i jak się czujecie :) czekam na wieści :)

Hej Dziewczyny :) nie odzywałam się, bo postanowiłam porzucić wszelkie czarne myśli, Doktora Google i normalnie dalej żyć. Moja beta w 5-6 tyg przyrastala o Ok 40% w 48h. Obecnie jestem w 7tyg 4d, byłam na 2 usg i każde z nich pokazało bijące serduszko i prawidłowy rozwój. Nie ciesze się na zapas, kiedy tylko mogę to leżakuje i nadrabiam książki i seriale. Czuje ogólne osłabienie i ból piersi. W każdym razie gdybym mogła cofnąć czas nie robilambym bety i nie narażała się na stres. Są sprawy na które nie mamy wpływu, a zamartwianie się tylko szkodzi. Dbajcie o siebie Laseczki i bądźcie dobrej myśli. I dawajcie znać jak u Was i jak się czujecie :) czekam na wieści :)
Kochana..mi lekarz odrazu powiedzial bym nie czytala w internetach...bo nic z tego dobrego nie wychodzi.Ciesze sie ze jest ok...ja jestem w 8 tyg i od dwóch tyg.strasznie mecza mnie nudnosci..i wymioty...do tego mega osłabienie...mam nadzieje ze szybko minie
Buziaczki dla Was❤

Kochana..mi lekarz odrazu powiedzial bym nie czytala w internetach...bo nic z tego dobrego nie wychodzi.Ciesze sie ze jest ok...ja jestem w 8 tyg i od dwóch tyg.strasznie mecza mnie nudnosci..i wymioty...do tego mega osłabienie...mam nadzieje ze szybko minie
Buziaczki dla Was❤
:))) takie uroki ciąży :)) buziaczki !!!!

Super wieści , ja też w tej ciąży przyrost miała kiepski, i jak widać obecnie 32+2 tc :)

Tydzień ciąży to chyba 3-4, ale skłaniałabym się bliżej końcówki 2 tyg-3 tyg.
W środę beta wynosiła 45,76
A dzisiaj 68,53
Cały dzień płacze :-(

Od jakiego momentu liczysz tygodnie ciąży? Termin miesiączki to 4+0.

A betą się nie przejmuj. Serio, nie jest tak ważna jak wszyscy krzyczą. Teraz masz wzrost taki a jutro możesz mieć 170%. Mogłaś trafić w gorszy dzień. A w całym sprawdzaniu przyrostu liczy się tylko to, że przyrasta.

Daruj sobie kolejne sprawdzanie, bo w tym wszystkim zapomnisz cieszyć się stanem błogosławionym :)

Trzymam kciuki za spokój ducha. :)

reklama
Od jakiego momentu liczysz tygodnie ciąży? Termin miesiączki to 4+0.

A betą się nie przejmuj. Serio, nie jest tak ważna jak wszyscy krzyczą. Teraz masz wzrost taki a jutro możesz mieć 170%. Mogłaś trafić w gorszy dzień. A w całym sprawdzaniu przyrostu liczy się tylko to, że przyrasta.

Daruj sobie kolejne sprawdzanie, bo w tym wszystkim zapomnisz cieszyć się stanem błogosławionym :)

Trzymam kciuki za spokój ducha. :)

Dzisiaj mam 29 dzień cyklu, a w ciąże mogłam zajść 14-17.07....

Do góry