reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Przygotowania do porodu!!!

No Kasia lepiej weź męża bo może mama się za bardzo wtrącac tej dyżurnej położnej i jeszcze były tam dym:-D.Ja miałam brac te newborn ale mi znajomi doradzili te bo są w tych jumbo packach i jest ich więcej a wychodzą taniej.Później chyba poeksperymentuję z jakimiś tańszymi typu Rossmann czy Biedronka,Lidl?

reklama
Ja dostałam kilka znizek na huggies wiec chyba zaczne od nich a pozniej moze na cos tanszego sie przerzuce jesli dzidzia nie badzie miała alergi itd.

Skaba, alez mi sie ta koszulka co wkleilas do karmienia podoba! strasznie slodka, takich tu nie widzilam tylko albo dluzsze albo krutsze i na ramiaczka typu 'spagetti'! zaraz zamowie z dwie a jak tu nie wysylaja to poprosze mame zeby mi przywiozla.

Giza, ja, tak jak Befatka, tez dostalam kupony na huggies i juz kupilam dwie paczki dla noworodka i dla 0-3 miesiecy a potem gdzies przeczytalam ze pampers sa najlepsze..?! :baffled: ale jak Ty uzywasz Huggies to musza byc dobre bo widze ze jestes naszym marcowkowym ekspertem ;-)

Kasia, moja babcia pielegniarka, chociaz nie polozna, to tez ma niezle doswiadczenie i podobno wiele porodow odbierala wiec juz ja tez zwerbowalam i przylatuje na porod. chociaz w pokoju chce miec tylko lekarza, polozna i oczywiscie meza (eksperta numer dwa, ktory skonczyl czytac te wszystkie madre ksiazki ktorych ja jeszcze nawet nie zaczelam :sorry2: i ciagle we mnie jakimis medycznymi terminologiami rzuca...:-D)

co do pieluszek to każdemu Maleństwu moga służyc inne więc myslę że warto potestować, ja w każdym razie chyba zacznę od pampersików

Ja chyba tez zacznę od pampersów, ale paczkę haggisów tez zakupię, żeby porównać i spróbować:tak:

miałam zacząć"chyba od pamersików" a niedawno wróciłam z zakupów z huggies'ami:-D a to dlatego że były o prawię 10 zł tańsze a do tego miały 2 szt więcej w mega pace:-)

Ja pamietam, ze w szpitalu byly Huggies a potem w domu zaczelam od pampersow ale szybko przezucilam sie na huggies bo mialy taka niby gumke na pleckach i nic z nich nie wyciekalo a z pampersow owszem sie zdazalo i to dosc czesto. A od 4 miesiaca znow lecielismy an pampersach i tak do dzis:-)

reklama
Do góry