reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

przeziębienie

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ach, na ulotce pisze, że można go stosować w bezwzględnych sytuacjach - jak lekarz uzna zastosowanie jako konieczne.
Cóż, chyba lekarka miała rację: powiedziała, że jutro nie podniosłabym się z łóżka, gdyż byłyby już ostre zapalenie oskrzeli a później już zapalenie płóc.
Z jednej strony cieszę się, że tak powiedziała bo ja napewno bym go nie użyła a teraz to chyba nie mam wyjścia.

reklama
Ja też jakiś czas temu się przeziębiłam ale na szczęście udało się wyleczyć mlekiem z miodem, herbatką z malinami i syropkiem z cebuli. Uważajcie kobitki na siebie bo teraz jesienią będzie bardzo łatwo o jakieś choróbsko.
A Ty Asiu trzymaj się cieplutko i uważaj na siebie i dzidzię. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia i czekamy na Twój powrót i kolejne cenne rady.

DZIĘKI DZIEWCZYNY!
ZARZYŁAM PIERWSZĄ DAWKĘ I JUŻ CZUJĘ ULGĘ W KASZLU, ALE ZACZYNA SIĘ BÓL W KLATCE PIERSIOWEJ, WIĘC CHYBA JEDNAK LEKARKA MIAŁA RACJĘ Z TYM ANTYBIOTYKIEM. WŁAŚNIE WYBIERAM SIĘ DO DOMCIU. CZEŚĆ.

A co myślicie o szczepieniach?

Poprzednio jak się szczepiłam, pielęgniarka za każdym razem pytała sie mnie, czy przypadkiem nie jestem w ciąży, więc nawet nie myślałam o szczepieniu w tym roku.
Jednak przeczytałam kilka artykułów ostatnio (i moja mama słyszała w TV), że kobiety w ciąży powinny się zaszczepić, ponieważ dawka w szczepionce jest dużo mniej niebezpieczna niż ewentualna choroba.
Dodam, że jestem zwolenniczką szczepień - jak dotąd nie chorowałam po nich, a wcześniej regularnie 2 razy w roku musiałam swoje odchorować.

Mam w planach zapytać się lekarzy, co o tym myślą, tylko muszę się do nich dostać. Zobaczę, co powie ginekolog, a do normalnego lekarza trochę boję się iść, żeby nie zarazić się od pacjentów.

Joaśka

Ja dwa dni temu pytałam mojego lekarza ginekologa czy mogę się zaszczepić i odpowiedział mi, że w ciąży nie robi się szczepień przeciw grypie. Hmmmm! Zostaje nam dbać bardzo o siebie i naszych najbliższych, żeby oni też nas nie zarażali wirusami.

CZEŚĆ DZIEWCZYNY!
Wróciłam.
Uważam, że nie powinno się szczepić tylko więcej uważać na siebie. Moja lekarka też odmawia szczepień, więc nawet o tym nie myślę. Jutro idę do lekarza chorób płuc na kontrolę - jeszcze troszkę kaszlę, ale poczułam dużą ulgę.

Moja lekarka zabrania szczepien - jakichkolwiek w czasie ciazy. Poza tym wiem ze bardzo czesto po szczepionce przeciw grypie przechodzi sie ja w lekkiej postaci, ale na tyle uciazliwej ze trzeba brac leki. W takim ukladzie lepiej nie ryzykowac i nie wywolywac choroby, nawet lekkiej.

Witajcie kobietki.Do Waszych super receptur na bolące gardło dorzuce płukanki gardła wodą z solą (1/2 szklanki wody 1 łyżeczka soli). Płukać 2,3 razy na dzień - to nie trwa długo i zapewne złagodzi ból albo jakies kilanie gardła.Ja praktykowałam to jeszcze zanim "zrobiłam się rozwojowa":) Pomaga.Zdrówka zyczę!

reklama
No właśnie - chciałam poznać, co Wy na ten temat słyszałyście.
A ja naprawdę słyszałam / czytałam kilka wypowiedzi lekarzy, że to właśnie kobiety w ciąży powinny się zaszczepić przeciw grypie.

Jak mnie to wkurza! Uzgodnili by jedną wersję!

A wczoraj dowiedziałam się, że przynajmniej narazie powinnam się wstrzymać ze szczepionką

Joaśka

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry