reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

przeziębienie w ciąży- sprawdzone sposoby leczenia

Kochane pomożcie mi,jestem w 7 tygodniu ciazy, czyli poczatki, a przeziebilam sie i mam silny katar, lecze sie naturalnie, zadnych lekarstw, ale strasznie sie martwie i placze bo boje sie ze bakterie przedostana sie do maluszka i narobia spustoszenia. tyle czytam i dochodze do wniosku ze nawet katar moze byc niebezpieczny dla zarodka, co mam myslec?

Nie ma się co martwić tylko trzeba działać! Idź do apteki i kup sobie prenatal grip care na przeziębienie na kobiet w ciąży. Jest to bezpieczny lek, który przetestowałam na sobie. Po co masz się męczyć i zamartwiać? Myślę też, że podczas przeziębienia powinnaś też dużo spać, bo wtedy organizm się regeneruje.

reklama
anglobiznes nie zakładaj że jest to od razu bakteria? większość infekcji jakie przechodzimy to infekcje wirusowe i z nimi walczy się na różne sposoby. oczywiście najważniejsze to kontrola lekarza aby nie było tak jak w przypadku krtani clodi.
napewno te naturalne składniki, dobra dieta nie zaszkodzą. a Ty uważaj i trzymaj rękę na pulsie.

ja spokojnie w ciąży brałam czosnek, to był jeden z podstawowych naturalnych składników którym się leczyłam. potem poszłam na łatwiznę i co.. kupiłam sobie syrop *spam* i on też ma czosnek. działał.

mozna jesc wszystko ale z umiarem i tak jak napisała AnnaJ007 najlepiej nie jest surowego bo to zwieksza zachorowanie na sallmonelle i na ta chorobe (nie pamietam nazwy) co mozna sie tez od kotów zarazic.

na moje pytanie co mozna jesc w ciazy moja gin mi odpowiedziała"wszystko ,bo co w tych czasach jest zdrowe?wszystko ma chemie ,"

Pysia... Defetyzmu nie siej, pliisss... ;-) Chodzi Ci zapewne o toksoplazmoze, wiesc gminna niesie ze to od kotow najczesciej a to bzdura, przez ktora wiele kotow po prostu traci domy bo kobieta po zajsciu w ciaze dostaje paniki ze sie od pupila zarazi. Otoz zarazenie oocystami toxoplasmosa gondii od kota nie jest latwe - najpierw trzeba znalezc kota-nosiciela bo nie kazdy to ma, a potem (przepraszam za doslownosc) zjesc jego kupala i to w ilosci dosc pokaznej. I nie swiezego - kupal musi odlezec zeby nabrac mocy.;-) Mowiac po prostu, bezposrednio od kota tego zlapac sie nie da, sprzatajac kuwete domowego pupila i zachowujac przy tym minimum higieny (proste mysie rak) tez nie. Najlatwiej jest to zlapac przez owoce i warzywa niekoniecznie domyte - salata, truskawki, pomidorek "prosto z krzaczka", jablko "prosto spod drzewa", wszystko co moze byc zabrudzone ziemia, samo dlubanie w ziemi (doniczki, ogrodek) i brudne od ziemi rece w okolicach ust, potem wlasnie surowe miesko... Na wlasnym przykladzie - mam koty od zawsze, od dziecka mialam z nimi kontakt, zeby bylo smieszniej sciagalam do domu zwierzaki chore, zarobaczone, parszywe i toxo mam ujemna w obu mianach.

Co do czosnku to ratowalam sie nim w ciazy, kiedy dopadala mnie jakas "zaraza". Przewaznie to byly "piekielne tosty", czyli kromal chlebka stostowany, natarty czosnkiem i posmarowany na cieplo jeszcze maslem. Absolutna pychotka.

Witam dziewczyny. Obecnie jestem w 16 tygodniu ciąży i dopadło mnie przeziębienie (katar i gryzące gardło). Nie jedna z Was na pewno też to przechodziła. Jakie znacie sprawdzone sposoby na wyleczenie się.

Dużo jest sposobów na przeziębnie w ciąży, moim zdaniem więcej niż podczas karmienia piersią. syrop z cebuli, gorące mleko z miodem, czosnek, miód z cytryną.

reklama
Do góry