reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przewidywanie płci dziecka - Chiński kalendarz płci dziecka oraz inne metody

reklama
odniosę się do metody z sodą:

tak na chłopski rozum: soda działa z kwasem czyli im większe ph moczu tym bardziej się pieni.
mało to ma wspólnego z płcią dziecka ;-)

ale może nam pomóc przy sprawdzeniu skłonności do infekcji dróg moczowych.
np. gdy się nie pieni to oznacza że ph moczu zmieniło się na bardziej zasadowe i mamy skłonność do infekcji. wtedy warto wspomóc się żurawiną, sokiem z cytrynki itp.

więc ta soda w gruncie rzeczy przyda się w ciąży ;-)

chiński kalendarz mi mówi iż moja zuzia powinna być chłopcem;) nie działa...poza tym co ma miesiąc zajścia w ciążę i wiek do płci dziecka? ciekawe powiązanie.. ważne przecież, który plemnik dotarł do jajeczka- X są bardziej wytrzymałe. w niesprzyjających warunkach żyć mogą dłużej. Y za to są szybsze;) no ale o tym już było:)

znacie jeszcze jakieś wróżby dotyczące płci?

Przypomniało mi się dziś, że położna w szkole rodzenia mówiła, że jak tętno płodu jest poniżej 140, to będzie syn, a jak serduszko bije dużo szybciej niż 140 uderzeń na minutę, to będzie córeczka. W przypadku mojej Ali sprawdziło się, bo serduszko waliło jej zazwyczaj 150 i więcej. Teraz trudno powiedzieć, bo za pierwszym razem i dziś biło równo 140 ;) Proszę to brać jak każde przewidywania z przymrużeniem oka :)

Przypomniało mi się dziś, że położna w szkole rodzenia mówiła, że jak tętno płodu jest poniżej 140, to będzie syn, a jak serduszko bije dużo szybciej niż 140 uderzeń na minutę, to będzie córeczka. W przypadku mojej Ali sprawdziło się, bo serduszko waliło jej zazwyczaj 150 i więcej. Teraz trudno powiedzieć, bo za pierwszym razem i dziś biło równo 140 ;) Proszę to brać jak każde przewidywania z przymrużeniem oka :)

pytałam się kiedyś gina o tą "wróżbę" czy to prawda. powiedział, że jedynie na podstawie tętna to można stwierdzić czy jest jakaś wada genetyczna czy jej nie ma w przypadku słabego.
tętno jakoś do 10 tyg rośnie do ok 170 a potem lekko spada.

na prenatalnych pytałam też mojego obecnego gina czy to prawda z tym tętnem - powiedział że nie :)

Szuszunia lekarze mi i jeszcze kilku dziewczynom z SR powiedzieli to samo. Powiedziałyśmy tej położnej, a ona na to, że ma ponad 30 lat doświadczenia w branży i rzadko kiedy zdarza jej się nie poznać płci dziecka. Bardzo pozytywna kobieta.

reklama
Do góry