reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

przesady ciazowe

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Mam nowy przesad.

Jak sie przyszla mama przestraszy czegos i zlapie sie np za buzie , czy za reke czy gdziekolwiek indziej to dzidzia bedzie mila tam myszke :tak: :tak:
To sie sprawdzilo na przykladzie moje babci.:tak: :tak:

Cos te przesady dotyczace plci malo sie w moim przypadku sprawdzily.:tak: :tak: :tak: Wszedzie mi dziewczynka wychodzila i tak mi wszytkie babcie i ciocie i mamy mowily a tu prosze bardzo chlopaczek jak sie patrzy.:tak: :tak:

A przepraszam natym tescie na noworodek .pl wyszedl mi w 60 % chlopak wiec jedynie to jakos zblizone bylo.:tak: :tak:

Cos te przesady dotyczace plci malo sie w moim przypadku sprawdzily.:tak: :tak: :tak: Wszedzie mi dziewczynka wychodzila i tak mi wszytkie babcie i ciocie i mamy mowily a tu prosze bardzo chlopaczek jak sie patrzy.:tak: :tak:

A przepraszam natym tescie na noworodek .pl wyszedl mi w 60 % chlopak wiec jedynie to jakos zblizone bylo.:tak: :tak:

A mi wszyscy mówili, że będzie syn i się sprawdziło :-D A w tym teście wyszła mi córka na ponad 60% :-p

Może to nie pod przesądy podchodzi.. ale mam pytanie - jak to jest: różowe ubranka dla dziewczynki, niebieskie dla chłopca - tak zawsze myślałam :tak: A tu mi dziś koleżanka (starsza, już babcia ;-)) mówi, że jest na odwrót :szok: Słyszałam już kiedyś o tym, ale wydawało mi się nielogiczne i myślałam, że się ktoś pomylił.. A tu mi matka synów mówi, że oni mieli różowe ubranka.. Czyżby to zależało od regionu??? :eek:

Nie slysazalam o takim zwyczaju ,ale jakos nie bede bardzo na nie zwracac uwagi. wiesz jak bedzie cos takego nie za bardzo dziewczecego ,ale rozowego to chyba chlopak sie nie obrazi:tak: :tak: :tak:
Z reszta ja strasznie lubie kremowe ciuszki i biale i bezowe dla dzieczynki i dla chlopaka dobre;-) ;-) ;-)

Możliwe, ze to zależy od regionu,ale u nas jest właśnie tak,że niebieski to dziewczynka,a różowy chłopiec. Choć mi też pasuje odwrotnie :eek:

Może to nie pod przesądy podchodzi.. ale mam pytanie - jak to jest: różowe ubranka dla dziewczynki, niebieskie dla chłopca - tak zawsze myślałam :tak: A tu mi dziś koleżanka (starsza, już babcia ;-)) mówi, że jest na odwrót :szok: Słyszałam już kiedyś o tym, ale wydawało mi się nielogiczne i myślałam, że się ktoś pomylił.. A tu mi matka synów mówi, że oni mieli różowe ubranka.. Czyżby to zależało od regionu??? :eek:

KIEDYś KTOś opowiedział mi właśnie to co napisałaś
i że Jezus był przyodziany w różową szatę a Maryja w niebieską
i podobno stąd różówy dla chłopców

ale przyznam, ze ja mojemu synkowi nie założe różowych ciuszków :eek:

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry