reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przepisy

Moniqsan.....oj u mnie to stary sprawdzony przepis z mojego zeszyciku....a ja czesto jeszcze robie nie z wolowina tylko z mielonym indykiem lub kurczakiem.....a i zawsze dodaje podprozonego ryzu takiego prawie juz miekkiego.....pycha:tak::tak:

reklama
Moniqsan.....oj u mnie to stary sprawdzony przepis z mojego zeszyciku....a ja czesto jeszcze robie nie z wolowina tylko z mielonym indykiem lub kurczakiem.....a i zawsze dodaje podprozonego ryzu takiego prawie juz miekkiego.....pycha:tak::tak:

Oj tam, jolu, prziecież Ciebie to wiadomo że ciężko czymś zaskoczyć :-p
Myślałam raczej o reszcie mam, które liczą na szybki i prosty przepis na obiadek :tak:

Oj tam, jolu, prziecież Ciebie to wiadomo że ciężko czymś zaskoczyć :-p
Myślałam raczej o reszcie mam, które liczą na szybki i prosty przepis na obiadek :tak:

Moni....ale ja nie w takim znaczeniu to napisalam......;-);-):rofl2::eek:........to Ty tru jestes "szefowa kuchni" na bb...:-):-):-):-).......
Kochana fajnie ze wlasnie wstawilas ten przepis bo wart wyprobowania.....:tak::tak:

A mni w;asnie "dochodzi " w piekarniku piers z kurczaka na bo na obiado -kolacje z mezusiem mamay dzis goraca salatke z kurczaka z czosnkowa bagietka ......:tak::tak:

Moni....ale ja nie w takim znaczeniu to napisalam......;-);-):rofl2::eek:........to Ty tru jestes "szefowa kuchni" na bb...:-):-):-):-).......
Kochana fajnie ze wlasnie wstawilas ten przepis bo wart wyprobowania.....:tak::tak:

A mni w;asnie "dochodzi " w piekarniku piers z kurczaka na bo na obiado -kolacje z mezusiem mamay dzis goraca salatke z kurczaka z czosnkowa bagietka ......:tak::tak:

NO!
Bo już miałam usuwać :-p:wink:

Jeśli chodzi o gorące sałaty, ja jestem sałatoholiczką dwóch:
-Lyońskiej z jajkiem w koszulce, gorącym bekonem i grzankami ziołowo-czosnkowymi na roszponce
-Cesara z typowem sosem anchoives i właśnie piersią na ciepło i też grzaneczkami i bekonem (bezdyskusyjnie na rzymskiej sałacie)

NO!
Bo już miałam usuwać :-p:wink:

Jeśli chodzi o gorące sałaty, ja jestem sałatoholiczką dwóch:
-Lyońskiej z jajkiem w koszulce, gorącym bekonem i grzankami ziołowo-czosnkowymi na roszponce
-Cesara z typowem sosem anchoives i właśnie piersią na ciepło i też grzaneczkami i bekonem (bezdyskusyjnie na rzymskiej sałacie)

Oj to bysmy sie dobraly....bo u nas w lodowce to polowa niej to warzywa i roznego rodzaju salaty..... a cesara tez uwielbiam i jeszcze z awokado krewetkami sosem chili.......mniam

ja ta z kurczkiem tzn z piersia kurczaka to robie tak ze 3 godzinki wczesniej marynuje piers w papryce skodkiej wedzonej, kminku koliandrze troszke chili i soku z cytryny oraz oliwie z oliwek.......
a satata to swiezy szpinak, roszponka, watercreese, liscie cykorii........czerwona ppapryka, rzodkiewka , seler naciowy i pomidorki koktajlowe a jak mam oliwki to jeszcze oliwki......

Sos robie z oliwy oliwek z roizgniecionego czosnku, chili i soku z cytryny....doprawiam do smaku......

Bagietke kupuje ta dluga a maselko robie sama tzn......maslo mieszam z posiekana zielona pietruszka i rozgniecionym czosnkiem.....nadkrajam bagietke w poprzwek i wkladam maselko.....tak pieke do zlotego kolorku.....
Piers obsmazam na patelni tak zeby tylko zamknac pory w miesku i do piekarnika.....

(..)
Piers obsmazam na patelni tak zeby tylko zamknac pory w miesku i do piekarnika.....

... i zdjęcie ... poproszę :-D

Mam coś takiego, że przepisy ze zdjęciami przemawiają do mnie podobnie jak do przyszłych gości weselnych zaproszenie osobiste a nie pocztowe :-D

Chociaż tym razem po prostu chcę sobie popatrzeć, opis mi wystarczył i wiem że na pewno by mi przypadła do gustu :yes::yes::yes:

... i zdjęcie ... poproszę :-D

Mam coś takiego, że przepisy ze zdjęciami przemawiają do mnie podobnie jak do przyszłych gości weselnych zaproszenie osobiste a nie pocztowe :-D

Chociaż tym razem po prostu chcę sobie popatrzeć, opis mi wystarczył i wiem że na pewno by mi przypadła do gustu :yes::yes::yes:

Moni...kurka nie pomyslalam o zdjatku.....wlasnie konczymy jesc....:rofl2::rofl2::rofl2:
Ale zrobie nastepnym razem bo ta salatka jest u nas bardzo czesto......:tak::tak:

jolu
No to czekam na zdj
...
No i koliandra poprawiła mi dziś humor :-D

:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:....:rofl2::rofl2::rofl2:....no za zadne skarby nie kojazylam jak to sie pisze po polsku.....ech ja tu juz wogole mam luki w pamieci ... i tak ja roamawiam z moja mam przez telefon to gadam pol po polsku a pol po angielsku....a ona biedaczka tylko sie dopytuje......choc wiele juz rozumnie....:tak::tak:

Ale wiesz o co chodzi.....:-):-):-):-):-)

reklama
Do góry