reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Przepisy

Moniqsan.....oj u mnie to stary sprawdzony przepis z mojego zeszyciku....a ja czesto jeszcze robie nie z wolowina tylko z mielonym indykiem lub kurczakiem.....a i zawsze dodaje podprozonego ryzu takiego prawie juz miekkiego.....pycha:tak::tak:

reklama
Moniqsan.....oj u mnie to stary sprawdzony przepis z mojego zeszyciku....a ja czesto jeszcze robie nie z wolowina tylko z mielonym indykiem lub kurczakiem.....a i zawsze dodaje podprozonego ryzu takiego prawie juz miekkiego.....pycha:tak::tak:

Oj tam, jolu, prziecież Ciebie to wiadomo że ciężko czymś zaskoczyć :-p
Myślałam raczej o reszcie mam, które liczą na szybki i prosty przepis na obiadek :tak:

Oj tam, jolu, prziecież Ciebie to wiadomo że ciężko czymś zaskoczyć :-p
Myślałam raczej o reszcie mam, które liczą na szybki i prosty przepis na obiadek :tak:

Moni....ale ja nie w takim znaczeniu to napisalam......;-);-):rofl2::eek:........to Ty tru jestes "szefowa kuchni" na bb...:-):-):-):-).......
Kochana fajnie ze wlasnie wstawilas ten przepis bo wart wyprobowania.....:tak::tak:

A mni w;asnie "dochodzi " w piekarniku piers z kurczaka na bo na obiado -kolacje z mezusiem mamay dzis goraca salatke z kurczaka z czosnkowa bagietka ......:tak::tak:

Moni....ale ja nie w takim znaczeniu to napisalam......;-);-):rofl2::eek:........to Ty tru jestes "szefowa kuchni" na bb...:-):-):-):-).......
Kochana fajnie ze wlasnie wstawilas ten przepis bo wart wyprobowania.....:tak::tak:

A mni w;asnie "dochodzi " w piekarniku piers z kurczaka na bo na obiado -kolacje z mezusiem mamay dzis goraca salatke z kurczaka z czosnkowa bagietka ......:tak::tak:

NO!
Bo już miałam usuwać :-p:wink:

Jeśli chodzi o gorące sałaty, ja jestem sałatoholiczką dwóch:
-Lyońskiej z jajkiem w koszulce, gorącym bekonem i grzankami ziołowo-czosnkowymi na roszponce
-Cesara z typowem sosem anchoives i właśnie piersią na ciepło i też grzaneczkami i bekonem (bezdyskusyjnie na rzymskiej sałacie)

NO!
Bo już miałam usuwać :-p:wink:

Jeśli chodzi o gorące sałaty, ja jestem sałatoholiczką dwóch:
-Lyońskiej z jajkiem w koszulce, gorącym bekonem i grzankami ziołowo-czosnkowymi na roszponce
-Cesara z typowem sosem anchoives i właśnie piersią na ciepło i też grzaneczkami i bekonem (bezdyskusyjnie na rzymskiej sałacie)

Oj to bysmy sie dobraly....bo u nas w lodowce to polowa niej to warzywa i roznego rodzaju salaty..... a cesara tez uwielbiam i jeszcze z awokado krewetkami sosem chili.......mniam

ja ta z kurczkiem tzn z piersia kurczaka to robie tak ze 3 godzinki wczesniej marynuje piers w papryce skodkiej wedzonej, kminku koliandrze troszke chili i soku z cytryny oraz oliwie z oliwek.......
a satata to swiezy szpinak, roszponka, watercreese, liscie cykorii........czerwona ppapryka, rzodkiewka , seler naciowy i pomidorki koktajlowe a jak mam oliwki to jeszcze oliwki......

Sos robie z oliwy oliwek z roizgniecionego czosnku, chili i soku z cytryny....doprawiam do smaku......

Bagietke kupuje ta dluga a maselko robie sama tzn......maslo mieszam z posiekana zielona pietruszka i rozgniecionym czosnkiem.....nadkrajam bagietke w poprzwek i wkladam maselko.....tak pieke do zlotego kolorku.....
Piers obsmazam na patelni tak zeby tylko zamknac pory w miesku i do piekarnika.....

(..)
Piers obsmazam na patelni tak zeby tylko zamknac pory w miesku i do piekarnika.....

... i zdjęcie ... poproszę :-D

Mam coś takiego, że przepisy ze zdjęciami przemawiają do mnie podobnie jak do przyszłych gości weselnych zaproszenie osobiste a nie pocztowe :-D

Chociaż tym razem po prostu chcę sobie popatrzeć, opis mi wystarczył i wiem że na pewno by mi przypadła do gustu :yes::yes::yes:

... i zdjęcie ... poproszę :-D

Mam coś takiego, że przepisy ze zdjęciami przemawiają do mnie podobnie jak do przyszłych gości weselnych zaproszenie osobiste a nie pocztowe :-D

Chociaż tym razem po prostu chcę sobie popatrzeć, opis mi wystarczył i wiem że na pewno by mi przypadła do gustu :yes::yes::yes:

Moni...kurka nie pomyslalam o zdjatku.....wlasnie konczymy jesc....:rofl2::rofl2::rofl2:
Ale zrobie nastepnym razem bo ta salatka jest u nas bardzo czesto......:tak::tak:

jolu
No to czekam na zdj
...
No i koliandra poprawiła mi dziś humor :-D

:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:....:rofl2::rofl2::rofl2:....no za zadne skarby nie kojazylam jak to sie pisze po polsku.....ech ja tu juz wogole mam luki w pamieci ... i tak ja roamawiam z moja mam przez telefon to gadam pol po polsku a pol po angielsku....a ona biedaczka tylko sie dopytuje......choc wiele juz rozumnie....:tak::tak:

Ale wiesz o co chodzi.....:-):-):-):-):-)

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry