reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przepisy na smakołyki i dania zwykłe dla naszych Słoneczek

reklama
i zapomniałam...

ciekawe co Ci Sylwia wyjdzie z tych ogórków :-p kurcze, jak sobie pomyslę ile się traci na żarciu wyjeżdżając za granice, to wiem że z tego (tylko) powodu będę tęsknić za PL (jak już wyjedziemy):elvis:
 
U nas koguszki byly kilka dni temu i choc Jasiek krecil nosem ( dalej bunt jedzeniowy) to maz wtrzasnal caly talerz ( a on tez jest wielkim niejadkiem ) Tak wiec Koga-dziekuje!

Przynajmniej wiesz, po kim Jaś odziedziczył zapał do jedzenia...;-)

Sylwia- przepis brzmi znakomicie.
A Ty zaradna babka jesteś. Koniecznie napisz jak Ci ogórki wyszły...:-):tak:
 
hej ale sluchajcie w dublinie i pewnie w londynie to juz mala Polska-polskie bary,polskie piekarnie polskie ksiegarnie,stragany,warzywniaki.............

no dam dam znac co za ogorki beda:happy2:
a wiecie co dzis poszlam z kacprem na taka laczzke i szukalam kopru lub chrzanu-moze jakas samosiejka by sie trafila-ale nic z tego

chcialam dac ten fenkul ale jakos pech chcial ze ani w marketach(dwoch) i w warzywniaku nie bylo-moze z tym by wyszly bo to koper niby jest aka bulwa

mam nadzieje ze te ogorasy wyjda bo mam smaka na malosolne

osinka decyzja podjeta????
 
ale wy to kuchary jesteście :szok: no no jestem w szoku

ja co do gotowania mam bardzo ubogą fantazje

Kuba ostatnio zajada się kluchami od spagetti nie ważne z czym ważne , że się je fajnie wciąga

raz nie dał rady połknąć i część była w brzuchu a część została poza paszczą i gały na zewnątrz mu wylazły :surprised: musialam pociągnąć wystającą część bo se chłopak nie mógł poradzić
 
:-)Sylwia, zasadz sobie koperek w doniczce czy skrzyneczce..
W hameryce na szczescie koperek maja, ser bialy tez ale i tak bardzo duzo produktow kupujemy w polskich sklepach. Wedliny i kielbasy w polskich sklepach robia znacznie lepsze niz w PL. W przyszlym roku bedziemy sie wyprowadzac z NJ i mozemy trafic w rejony bez polonii, polskich sklepow, nie wiem co to bedzie bo Patryk uznaje tylko polska szyneczke. Chyba beda nam z polskich sklepow wysylac kurierem zapakowane prozniowo:-)
 
Kuba ostatnio zajada się kluchami od spagetti nie ważne z czym ważne , że się je fajnie wciąga

raz nie dał rady połknąć i część była w brzuchu a część została poza paszczą i gały na zewnątrz mu wylazły :surprised: musialam pociągnąć wystającą część bo se chłopak nie mógł poradzić

:-D:-D:-D:-D
Maks też uwielbia spagetti i też mu się takie wypadki zdarzają:-D wtedy szybko ciągnie za wystający koniec i cały makaron wychdzi zpowrotem:-D:-D:-D

Sylwia - fenkuł to chyba koper włoski i smak ma słodkawo anyżowy (nie ma nic wspólnego ze smakiem koperku) oj ogórki z nim mogłyby być ciekawe!
a nuggetsy wypróbuję, bo Maks to miesożerca:-)

Osinko wyjeżdżasz???!!!???:confused:
 
kati gdyby tu nie bylo polskich sklepow to ja bym juz dawno w pl byla-tutaj wyroby miesne sa tragiczne zreszta nie maja kielbas typu slaska,jarmarczna-takich np.na grilla nie ma!!!a cos na chleb-to zaledwie pare szynek jakas salami-pustki doslownie-zadnego wyboru-i po pierwsze to sa nie za dobre...........wrrrrrrrrrrrrrr

koga hehehhe to dobrze zem dala suszony koperek.a ty tak pichcisz to do czego ten fenkul????
 
reklama
A u nas szczęśliwy powrót do chlebka :-) - na kolację 4 kromki, na śniadanie poza jajkiem lub CAŁYM wiejskim serkiem, 3 kromki.

Dziś Szymon odkrył dwa nowe smaki - sera mozarella i czarnych oliwek - o mało się chłopak nie udławił jednym i drugim tak mu smakowało:-)
 
Do góry