reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przepisy na smakołyki i dania zwykłe dla naszych Słoneczek

reklama
No i udało się...mąż wracając z pracy kupił biały ser (Sylwia..nie wiedziałam, że u Was tak ciężko kupić ser...) i...i...i... PYCHA!!!!! Nawet sąsiadka się załapała i chwaliła....a Martynka wcięła w ekspresowym tempie. Nie miałam soku tylko kawałki świeżej gruszki- super.....:-):tak::-):tak:

widzę ,że "Placuszki- Koguszki" cieszą się wzięciem - w takim razie muszę i ja wypróbować - o efektach napiszę niezwłocznie po pożarciu :-)

to i my wypróbujemy "placuszki -koguszki":-):-)

a u nas na kolacje były placki ziemniaczane .......z papryką .....kurczakiem itp .....patryk pożerał je w mgnieniu oka ...ledwo nadążyłam je piec :-D:-D:-D

Nie wiem jak Tereska, ale ja dodaję do zrobionego na gotowe ciasta pokrojoną w cieniutkie paseczki kiełbasę salami i kolorową paprykę - wszystko razem mieszam i smażę duże placki na patelni.
Później mój Krzysiek i Agatka jedzą polane jogurtem naturalnym albo kefirem (ja nie jem, bo nie lubię placków fuuuj) ;-)

Tereska, zdradź jak robisz pl. ziemniaczane z papryką, kurczakiem... Ja tradycyjnie i niezbyt lubię :no:

kinguś ja tez za tradycyjnymi nie przepadam :no:.......i dalatego robie takie piersi z kurczaka kroje na jak najmniejsza kosteczke do tego tez bardzo drobniutko papryke czerwona ...i zielona czasami dodatkowo troszeczke zetre na tarce .....dodaje cebulke i przyprawy (zioła...sol ..pieprz ...paprykę.. )mieszam i zostawiam na kilka godzin w lodówce .....mieso przejdzie tym wszystkim .....
Następnie do tego dodaję ciasto na placki ziemniaczane (ziemniaki ..jajka mąke ...itd)mieszam .... na koncu mozna dodac 3-4 łyzki mleka wtedy sa takie fajne ....koperek ....i piekę placuszki tak jak placki ziemniaczane;-):tak::-)

U nas koguszki byly kilka dni temu i choc Jasiek krecil nosem ( dalej bunt jedzeniowy) to maz wtrzasnal caly talerz ( a on tez jest wielkim niejadkiem ) Tak wiec Koga-dziekuje!

reklama
kinga nie,dziekuje mam swoj ser;-)dostawa w polskim sklepie
wiec jutro PLACUSZKI-KOGUSZKI

mokkate kochana gdyby nie polskie sklepy to nie wiem co bym tu jadla-nie maja tu koperku(tylko te odmiane co sie fenkul zwie)chrzanu............ogorkow gruntowych-tak pisze bo tomek kupil w ,,naszym'' sklepie ogorki i mialam zrobic malosolne.............no ale kopru nie ma,chrzanu nie ma...........(wlasciciel sklepu jest facetem i chyba zapomnial co do kiszenia potrzeba) wiec jego zonka zrobila z suszonego koperku i chrzanu ze sloiczka:-D no i ja tez dzis tak zrobilam........dam znac co wyjdzie:-p

acha podam wam przepis na nuggetsy ala mc donald czy kfc(w gazecie rodzice od 13 m-ca)

piers z kurczaka pokroic na mniejsze kawalki skropic sokiem z cytryny i polac sosem sojowym-wstawic do lodowki na ok.30min.nastepnie obtoczyc w jajku i pokruszonych platkach kukurydzianych,mozna do platkow dodac szczypte curry i papryki( pokruszyc tylko nie na mial-ja walkuje).smazyc na zloty kolor.
miesko jest bardzo soczyste i smaczne.

Do góry