reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przepisy na smakołyki i dania zwykłe dla naszych Słoneczek

reklama
Kinia -spoko to możesz kupic w kazdym duzym markecie:tak::tak::-D:-D..ja wkleiłam zdjęcie akurat z ikei żeby pokazac o jaki rodzaj trzepaczki - ubijaczki chodzi

Buziaki
 
Ja makaron do lazani zwykle obgotowuję trochę. no i robię więcej tego sosu niż Karolka. Jak się nie obgotowuje, makaron musi być szczelnie przykryty przez beszamel no i ważne żeby na samym wierzchu też było dużo beszamelu, bo nam powstanie skorupa.
dla mnie na początku nie lada problemem było zrobienie beszamelu bez grudek. teraz rozpuszczam masło z mąką, gałką i przyprawami, a później powoli dodaję mleko, cały czas mieszając drewnianą łychą. zwykle beszamel (z 1/2 litra mleka) gotuję ok 20 minut i nie ma prawa zrobić się żadna paskudna gruda:wściekła/y:
poza tym jak się ma maszynkę do makaronu, fajnie jest makaron zrobić samemu, bo jest cieńszy i delikatniejszy. ja lubię makaron do lazani barilli ale trudno kupić..
no i świetna jest ze szpinakiem, serem białym i parmezanem. albo z cukinią czy bakłażanem..ale się rozmarzyłam:happy::happy:
 
Kasianka- tak duuuuuuuuzzzzzzzo :tak::tak:beszamelu to jest najwazniejszy składnik...zwykle dorabiam dwie porcje beszamelu i wychodzi tak że makaron "pływa" w beszamelu
 
reklama
Takiej ochoty naroniłyście mi na lasanie, że wczoraj wieczorem robiłam:-)

A u nas ostatnio hitem jest gotowana kukurydza w kolbach.
 
Do góry