reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przepisy na smakołyki i dania zwykłe dla naszych Słoneczek

reklama
zupa krem ze szparagów z grzankami (mój wybredny ostatnio Maks sie nią zajadał)

pęczek szparagów - obrać pokroić w kawałki i gotować w niedużej ilości wody (dość długo, żeby wywar nabrał smaku, nawet rozgotować)
odrobina soli (szparagi trudno bez), łyżeczka cukru, sok z cytryny - do smaku
(można dodać odrobinkę kostki rosołowej - ja nie dodaję)
pod konieć dodać łyżkę masła
potem zmiksować
dodać śmietany (nawet kremówki)
można dodać trochę startego żółtego sera

posypywać grzankami

grzanki - bułkę pszenną albo chlebek razowy posmarowany masłem pokroić w drobną kosteczkę i trzymać na rozgrzanej patelni do zrumienienia

Koga z nieba mi spadłaś z tym przepisem na zupę ze szparagami, bo akurat zawzięcie czegoś z nimi szukałam :-) Tak więc bardzo dziękuję i niebawem wypróbuję.

A co dajecie Maluszkom na śniadania? U nas co drugi dzień jajko w różnej postaci, a co drugi dzień kanapki - tyle, że ja już nie wiem co na te kanapki dawać, bo wszystko się powoli nudzi.

Może macie jakieś pomysły lub przepisy na pasty do kanapek?

U nas każda próba urozmaicenia śniadań kończy się tak samo: SUCHą BUłKą.... Ciekawe jak długo jeszcze to będzie trwało???? :confused:

Mokatka - nawet nie wiesz jaka to różnica :laugh2::laugh2: skórka nieturlana, skórka turlana po podłodze, salej skórka turlana po taborecie, no i skórkaobcierana w ubranko.
ale najlepsza jest skórka schowana w autku i wyciągnięta po kilku dniach.
a dziś np. odkryłam skorkę schowaną w puszce po herbatce.

Kaśka- chłopak jest przezorny i magazynuje "w razie czego". To się chwali....:-D:-)
A jakie ćwiczenie na myślenie dla Ciebie- "Gdzie jeszcze coś znajdę?".... :-)

U nas jest tylko chleb lub bułka lekko przesuszona, wcześniej zrzucona z krzesełka na podłoge.... Nie wiem niestety czy równie smaczna jak Wasza skórka turlana po podłodze ...:laugh2:

Kaśka- chłopak jest przezorny i magazynuje "w razie czego". To się chwali....:-D:-)
A jakie ćwiczenie na myślenie dla Ciebie- "Gdzie jeszcze coś znajdę?".... :-)

U nas jest tylko chleb lub bułka lekko przesuszona, wcześniej zrzucona z krzesełka na podłoge.... Nie wiem niestety czy równie smaczna jak Wasza skórka turlana po podłodze ...:laugh2:
:tak::tak::tak::-D:-D:-D:-D:rofl::rofl::rofl:

reklama
Do góry