reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przepisy na smakołyki i dania zwykłe dla naszych Słoneczek

Zapomniałam dodać, że musisz uważać, bo jak dodasz szklankę i coś, to możesz mieć problem z uzyskaniem odpowiedniej konsystencji :rofl2::rofl2::rofl2:

reklama
Ciocie!!! Polecamy placuszki z kabaczka, pyszne! Krystianek zjadł mi dzisiaj prawie 2 :), a potem zasmakowały mu maliny, czereśnie i banan (u nas obowiązkowo, bo mały aż piszczy jak widzi na półce w sklepie).

Ja robię tak:
tarty kabaczek + mąka pszenna + sól + jajko + mleko. Smażę na złoty kolor. Są bardzo lekkie w smaku - mniam.

A u nas dzień bez rodzynek, to dzień stracony!!!

dziś zrobiłam pulpeciki, to Karola wciągnęła same ziemniaki!!! Mięska nawet nie chciała ruszyć :no::no::no:

to my wczoraj podobnie: racuszki z bananami zapijane maślanką

składniki:
1/2 l kefiru lub zsiadłego mleka
mąka - na oko, szklankę i coś
1 jajko
1 pokrojony banan

ciasto wyrobić łyżką, powinno mieć konsystencję gęstej śmietany, dodać banana, smażayć na oleju, odkładać na papierowe ręczniki i posypywać cukrem pudrem

tatusiowi i synkowi smakowało że hej!

A nie trzeba dodac proszku do pieczenia?
Mam ochotę dziś zrobić racuchy według Twojego pomysłu i tak się właśnie zastanawiam na tym proszkiem...

widzę, że przepisy Agaty :)confused: koga, mam rację:confused: z imieniem:confused::sorry2: )są w cenie...
u nas dziś zupa-krem ze szparagów....:shocked2:

widzę, że przepisy Agaty :)confused: koga, mam rację:confused: z imieniem:confused::sorry2: )są w cenie...
u nas dziś zupa-krem ze szparagów....:shocked2:

:tak::-D:tak::-D:tak::-D

Zrobiłam zgodnie z przepisem Kogi i wyszły....SUPER!!!!! Wszystkim smakowały:sorry2::cool2:
Dodałam tylko cukier puder dla osób powyżej 10 lat...:zawstydzona/y:i smażyłam na patelni bez tłuszczu (więc nie musiałam osączać):-)
Żeby jutro spróbowac zupę - krem?...:sorry2::-)hmmmmm..pomyślę....:sorry2:

U nas dziś były placuszki marchewkowo-owsiane z sosem słonecznikowym.

Szymon zjadł 5 !!!

W wolnej chwili wrzucę przepis.

A zupy ze szparagów nie mogę zrobić, bo.... szparagów nie ma:angry: Kosmos jakiś!

Iga dzisiaj porwała mi pieroga ze szpinakiem :-)i:-) darła się o następnego. ale bałam się jej dać bo to sklepowe były. muszę zrobić sama. wogóle wszystko co zielone bardzo cieszy moje dziecię:szpinak brokuły tylko z ogórkiem było nieciekawie.:-D..

Iga z chęcią jadła cukinię smażoną w cieście naleśnikowym...a do pulpeciki też jej ostatnio robiłam w sosie "cukiniowym". czyli zielone dalej działa:tak::tak:

reklama
Do góry