reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przepisy na pyszności

reklama
Anka26,07- w Bergisch Gl. to nie:no: W Kolonii albo w weekendy te polskie busy sa, nawet niedaleko od mojego domu:tak:

co do tych zupek chińskich to przyzanam że choć strasznie niezdrowe tak bardzo je lubię!!;-) ale czy to faktycznie dobre jako sałatka? kurczę muszę sprobować koniecznie!

Wykonanie proste
Zupki wraz z wszystkimi przyprawami zalac wrzatkiem.Jak makaron bedzie dobry czyli napuchnie:-) to odlewamy wode.
Dodam ze wrzatku dajemy tyle zeby zakrylo makaron.
Pekinska drzemy na kawalki. Por kroimy w polksiezyce albo jak kto woli drobniej, dodajemy kukurydze i makaron.Wszystko razem mieszamy Nie przyprawiamy tylko dodajemy troche majonezu:happy:
małe pytanie czy ten makaron rozdrobnić? wiem że pewnie jak kto lubi ale jak lepiej twoim zdaniem?

Marika ja rozdrabniam go bo sie az tak nie ciagnie i łatwiej zjesc.Ale samo zupke jak sobie przygotowuje to bez łamania:-)
Anulka no to ja mam w centrum kiosk nawet polski chleb moge kupic:tak:

Przepis na ciasto na prośbe EWY :-);-)

Składniki:
  • szklanka oleju
  • szklanka cukru
  • 2 jajka
  • 2 szklanki mąki krupczatki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 0,75 szklanki mleka
  • owoce (brzoskwinie, truskawki itp - mogą być z puszki)
  • aromat - jaki kto chce - ja lubie migdałowy
Olej, cukier i jajka miksujemy potem dodajemy mąke zmieszaną z proszkiem do pieczenia i znowu miksujemy i na koniec mleko i znowu miksujemy i potem jeszcze aromat... Powstaje takie lejące ciasto (jak na biszkopt) i wylewamy to na blache i na tym układamy owoce. Piekarnik nagrzany do 200 st pieczemy ok 40 minut - ale to już zalezy od piekarnik, każdy zna swój najlepiej - ja zawsze pieke na oko ;-) Jak robicie z truskawkami proponuje trzymać je potem w lodówce....

reklama