reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Przepisy na obiadki dla naszych Skarbów.

reklama
Margarett fajnie że znalazłaś tego babycooka :) a budyć bez chemii? Wystaczy mąka ziemniaczana, cukier i mleko :) ale chętnie zajrze na tą stronkę, pewnie fajne przepisy tam są :)

Idzia, Irlandia, Magalena Karolinka też długo była tylko na piersi, ale niestety skończyło się i teraz gotowanko i kupowanko a to nie jest tania sprawa niestety. Ale bardzo mnie to cieszy - karmienie jedzonkiem :)

Witajcie super ze do Was zajzrałam bo mi juz pomysłów zbrakło na obiadki dla Zosi, ksiazke juz otworzyłam i oczy tez ze zdumienia z emoja mala to juz tyle moze jesc super! jutro gotuje nowe jedzonko

Ta, a Matiu jak poczuł nowe smaczki to zaczął robić bleeee na mleczko. Ja wiem, ze HA nie jest za smaczne, ale to moje mleczko mi by nie smakowało, a On przepada za cyckowym, dlatego w nocy i raz w dzień jeszcze uzbieram cos w cyckach.

A ja dwa dni temu pierwszy raz coś ugotowałam i niestety skończyło się to niepowodzeniem :-( Wzięłam przepis z Misiowego Ogródka, ugotowałam dwa ziemniaczki, dodałam łyżkę oliwy i 2 łyżeczki Misiowego Ogródka, nawet przełknąć tego nie chciała, krzywiła się jakbym jej jakąś truciznę dawała. A naprawdę dobre to było :eek:
A wczoraj otwarłam słoiczek puree jarzynowe z indykiem Hippa i też tego nie chciała nawet przełknąć (podobne w smaku do tego ugotowanego-chyba Karolinka nie przepada za smakiem samego ziemniaka :confused: ) więc otwarła indyka w pomidorach z warzywami Gerbera, jak tylko zobaczyla że otwarłam i podgrzałam co innego to szeroko otworzyła buzie. Normalnie szok :szok: i zjadła ponad pół słoiczka, a to taki duży słoiczek (po 6 miesiącu).
Takie małe a już mają swoje zdecydowane smaki i preferencje kulinarne :laugh2:

A jak wyglada dzienne menu Waszych maluchow?
Pytam bo mamy zalecenie, aby podawac naprzemian posilki mleczne z bezmlecznymi. Ale jak na razie mala je co 3h - i nie wiem co mam jej dawac oprocz zupy i deserku. 3 razy dziennie zupa to chyba przegiecie :-p

reklama
Priscilla u nas to wyglada tak ze rano okolo 10.00-tej cyc+owoc potem 14-sta mala zupka+potrawka z mieskiem niecaly duzy sloik(co zostaje daje nastepnego dnia) o 18-stej owoce&zboza hippa i cyc no kolacja przez sen o 22 cyc.
twoja mala czesciej je wiec te produkty bezmleczne mozesz zastapic np.kaszka owocowa ale taka bezmleczna,albo kleikiem ryzowym z dodatkiem owocow,soczkiem przecierowym owocowo-warzywnym, sok w szostym miesiacu ponoc podaje sie jako osobny posilek wg "jak zywic malca"

Do góry