reklama
Margarett fajnie że znalazłaś tego babycooka a budyć bez chemii? Wystaczy mąka ziemniaczana, cukier i mleko ale chętnie zajrze na tą stronkę, pewnie fajne przepisy tam są
Idzia, Irlandia, Magalena Karolinka też długo była tylko na piersi, ale niestety skończyło się i teraz gotowanko i kupowanko a to nie jest tania sprawa niestety. Ale bardzo mnie to cieszy - karmienie jedzonkiem
Idzia, Irlandia, Magalena Karolinka też długo była tylko na piersi, ale niestety skończyło się i teraz gotowanko i kupowanko a to nie jest tania sprawa niestety. Ale bardzo mnie to cieszy - karmienie jedzonkiem
Ta, a Matiu jak poczuł nowe smaczki to zaczął robić bleeee na mleczko. Ja wiem, ze HA nie jest za smaczne, ale to moje mleczko mi by nie smakowało, a On przepada za cyckowym, dlatego w nocy i raz w dzień jeszcze uzbieram cos w cyckach.
A ja dwa dni temu pierwszy raz coś ugotowałam i niestety skończyło się to niepowodzeniem :-( Wzięłam przepis z Misiowego Ogródka, ugotowałam dwa ziemniaczki, dodałam łyżkę oliwy i 2 łyżeczki Misiowego Ogródka, nawet przełknąć tego nie chciała, krzywiła się jakbym jej jakąś truciznę dawała. A naprawdę dobre to było
A wczoraj otwarłam słoiczek puree jarzynowe z indykiem Hippa i też tego nie chciała nawet przełknąć (podobne w smaku do tego ugotowanego-chyba Karolinka nie przepada za smakiem samego ziemniaka ) więc otwarła indyka w pomidorach z warzywami Gerbera, jak tylko zobaczyla że otwarłam i podgrzałam co innego to szeroko otworzyła buzie. Normalnie szok i zjadła ponad pół słoiczka, a to taki duży słoiczek (po 6 miesiącu).
Takie małe a już mają swoje zdecydowane smaki i preferencje kulinarne
A wczoraj otwarłam słoiczek puree jarzynowe z indykiem Hippa i też tego nie chciała nawet przełknąć (podobne w smaku do tego ugotowanego-chyba Karolinka nie przepada za smakiem samego ziemniaka ) więc otwarła indyka w pomidorach z warzywami Gerbera, jak tylko zobaczyla że otwarłam i podgrzałam co innego to szeroko otworzyła buzie. Normalnie szok i zjadła ponad pół słoiczka, a to taki duży słoiczek (po 6 miesiącu).
Takie małe a już mają swoje zdecydowane smaki i preferencje kulinarne
Priscilla
Fan(ka)
A jak wyglada dzienne menu Waszych maluchow?
Pytam bo mamy zalecenie, aby podawac naprzemian posilki mleczne z bezmlecznymi. Ale jak na razie mala je co 3h - i nie wiem co mam jej dawac oprocz zupy i deserku. 3 razy dziennie zupa to chyba przegiecie
Pytam bo mamy zalecenie, aby podawac naprzemian posilki mleczne z bezmlecznymi. Ale jak na razie mala je co 3h - i nie wiem co mam jej dawac oprocz zupy i deserku. 3 razy dziennie zupa to chyba przegiecie
reklama
Priscilla u nas to wyglada tak ze rano okolo 10.00-tej cyc+owoc potem 14-sta mala zupka+potrawka z mieskiem niecaly duzy sloik(co zostaje daje nastepnego dnia) o 18-stej owoce&zboza hippa i cyc no kolacja przez sen o 22 cyc.
twoja mala czesciej je wiec te produkty bezmleczne mozesz zastapic np.kaszka owocowa ale taka bezmleczna,albo kleikiem ryzowym z dodatkiem owocow,soczkiem przecierowym owocowo-warzywnym, sok w szostym miesiacu ponoc podaje sie jako osobny posilek wg "jak zywic malca"
twoja mala czesciej je wiec te produkty bezmleczne mozesz zastapic np.kaszka owocowa ale taka bezmleczna,albo kleikiem ryzowym z dodatkiem owocow,soczkiem przecierowym owocowo-warzywnym, sok w szostym miesiacu ponoc podaje sie jako osobny posilek wg "jak zywic malca"
Podziel się: