reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przepisy kulinarne

Ja ostatnio robiłam zupę gulaszowa

Składniki:
Wołowina z udźca
Ziemniaki
Pieczarki
Papryki różnokolorowe
Passata pomidorowa
Cebula
Czosnek
Bulion wołowy

Mięso i cebule pokroić w kostkę podsmażyć razem. Przełożyć do garnka, zalać bulionem i gotować do miękkości. Dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, jak juz bedą miękkie dodać pieczarki, papryki i passate pomidorowa. Jak papryka bedzie miękka przyprawić wg uznania np czosnek, majeranek, lubczyk, papryka ostra, bazylia, oregano itp

Ilośc i proporcje składników dowolna wg uznania
Pyszna, rozgrzewajaca i sycaca
 
reklama
Lasagne z lososiem i szpinakiem

Lososia 500g
Szpinaku 500g
Maslo
Maka
Przyprawy
Czosnek
Cytryna

1. Lososia kroimy w male kosteczki, solimy, pieprzymy, polewamy sokiem z cytryny i odstawiamy
2. Szpinak zalewamy wrzatkiem, zostawiamy na okolo jedna minute w miedzy czasie roztapiamy lyzke masla dodajamy ugnieciony czosnek i czekamy az bedzie pachniec czosnkowo i wrzucamy szpinak, smazymy okolo 2 minutek, odstawiamy
3. Robimy sos beszmelowy (roztapiamy 3 lyzki masla plus trzy lyzki maki, dolewamy 400ml mleka, gotujemy do uzyskania konsystencji sosu. Odstawiamy z ognia, dodajemy tymianek, sol, pieprz do smaku plus jedna lyzke kwasnej smietany albo lepiej greckiego jogurtu- zdrowiej)
4. Przygotowujemy makaron jak na opakowaniu.
5. Ukladamy spaghetti- sos, makaron, sos, losos, szpinak, makaron, sos, losos, szpinak, makaron sos na wierzch, jak sie lubi to posypac zoltym serkiem.
6. Wsadzic do piekarnika na ok 40 minut na 200 stopni.
7. Smacznego :-)
 
Warto w życiu uczyć się nowych umiejętności. W dzisiejszych czasach jedną z popularniejszych jest gotowanie. Nie ma się co dziwić jak zobaczymy ceny dań w restauracjach czy deserów w cukierniach. Niestety koszta prowadzenia takich biznesów poszły bardzo mocno do góry, a przy okazji jakość spadła. Dlatego na forach internetowych tak chętnie wymieniamy się przepisami na pyszności. Jeżeli chodzi o coś fantastycznego do kawy, to sprawdźcie - Link do: Tarta jaglana ze śliwkami - przepis na Uwielbiam.pl Świetna okazja by wykorzystać sezonowe owoce i zaskoczyć swoich bliskich czymś pysznym.
 
Ostatnia edycja:
Do góry