reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Przenoszona ciąża - wywoływanie porodu po terminie

Ja urodziłam 2 tyg po terminie, oczywiscie poród wywoływany był sztucznie, mały sie nie kwapił na ten swiat.

Położna radziła mi na wywołanie porodu:
-wziąść ciepłą kąpiel w wannie //wzielam chyba ze 6
-wypic odrobinkę czerwonego winka //wypilam i nic
-ruszac się, spacerowac //spacerowalam z mezem codziennie po kilka godzin i nic
-kochac się //tez bylo ;) i nic
-pobudzić jelita do dzialania, które to z kolei pobudzaja skurcze macicy, co z kolei przyspiesza porod, poradzila wypic lyzke stolową olejku rycynowego //wypilam w jednym dniu 2 lychy i ani sie jelita nie pobudzily ani macica ....

W koncu oksytocyna dala rade, ale i to z trudem bo po 6 godzinach pod oksytocyna, postepy w porodzie byly mizerne i skonczylo sie cesarka.

teraz to sie załamałam... mi też dzidzia sie nie spieszy... byłam 15 tygodni na tabletkach podtrzymujących i od razu niby miałam urodzic jak je odstawie (czyli 2,5 tyg temu)... i nic sie nie dzieje...
dziś zaczełam myc okna bo dom cały już lśni... na spacery długachne chodze i nic... mąż kochac sie nie chce niestety bo ma blokade psychiczną... kurde, nie mam szyjki, mam rozwarcie na 3 cm i nic sie nie chce ruszyć:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Ja tez probowałam wielu rzeczy i nic po terminie 9 dni rodziłam ...ten temat był juz poruszany i chyba wszystko słyszałam oprócz tych zapałek :-D

hehehe natalia dobre jakbys 9 dni rodzila to ja bym chyba uciekla ze szpitala ja wysprzatalam caly dom i chyba cos sie zaczyna dziac polecam mycie podlogi na kolanach heheh:-)

Może mycie podlogi ok, ale nie polecam wieszania firan, to nie jest do konca bezpieczne w ciazy.
Nie wiem, co to za polozna polecala wino, ale nie bylo to zbyt kompetentne... nawet jezeli to jest lampka to ona cala przenika do dziecka, a dziecko jest duzo mniejsze i nie pozostaje bez wplywu na zdrowie malenstwa, nawet najmniejsza ilosc

Dziewczyny ja stosowalam sex i nic, wieszalam firnaki i nic ( ma moja ciocie podzialalo prosto z krzesla smigala do szpitala :-D) wnosilam na 5 pietro roczna corke nadal nic.......spzratanie i przesuwanie mebli tez nic nie dalo a kapiele bralam przez cala ciaze:-p chcialam sobie zrobic ten napar z lisci malin ale nigdzie nie moglam ich dostac:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.obeszlam wszytskie sklepy zielarskiew okolicy i dupa:wściekła/y:..........az wreszcie samo sie zaczelo tydzien przed terminem:happy2: mala sama zdecydowala kiedy chce wyjsc i miala mamusie glebo gdzies:-p

reklama
Witam wszystkie przyszłe i obecne mamy !!!

Oto 4 sposoby na bezpieczne przyśpieszenie porodu :)
@ Sex ponieważ zawarte w nasieniu prostaglandyny wpływają na otwieranie się szyjki macicy.
@ Stymulacja sutków to metoda na przyśpieszenie produkcji oksytocyny hormonu który wpływa na przebieg porodu.
@ Ruch, porządny spacer a zamiast windy schody być może skłoni macicę do pracy.
@ Liście maliny ponieważ działają naskurczowo nie podziałają jednorazowo ale nie zaszkodzi też spróbować.
Metody te zostały zaciągnięte z czasopisma " Twoje dziecko"

Pozdrowionka :)

Do góry