reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przenoszona ciąża - wywoływanie porodu po terminie

Ja urodziłam 2 tyg po terminie, oczywiscie poród wywoływany był sztucznie, mały sie nie kwapił na ten swiat.

Położna radziła mi na wywołanie porodu:
-wziąść ciepłą kąpiel w wannie //wzielam chyba ze 6
-wypic odrobinkę czerwonego winka //wypilam i nic
-ruszac się, spacerowac //spacerowalam z mezem codziennie po kilka godzin i nic
-kochac się //tez bylo ;) i nic
-pobudzić jelita do dzialania, które to z kolei pobudzaja skurcze macicy, co z kolei przyspiesza porod, poradzila wypic lyzke stolową olejku rycynowego //wypilam w jednym dniu 2 lychy i ani sie jelita nie pobudzily ani macica ....

W koncu oksytocyna dala rade, ale i to z trudem bo po 6 godzinach pod oksytocyna, postepy w porodzie byly mizerne i skonczylo sie cesarka.

teraz to sie załamałam... mi też dzidzia sie nie spieszy... byłam 15 tygodni na tabletkach podtrzymujących i od razu niby miałam urodzic jak je odstawie (czyli 2,5 tyg temu)... i nic sie nie dzieje...
dziś zaczełam myc okna bo dom cały już lśni... na spacery długachne chodze i nic... mąż kochac sie nie chce niestety bo ma blokade psychiczną... kurde, nie mam szyjki, mam rozwarcie na 3 cm i nic sie nie chce ruszyć:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Ja tez probowałam wielu rzeczy i nic po terminie 9 dni rodziłam ...ten temat był juz poruszany i chyba wszystko słyszałam oprócz tych zapałek :-D

hehehe natalia dobre jakbys 9 dni rodzila to ja bym chyba uciekla ze szpitala ja wysprzatalam caly dom i chyba cos sie zaczyna dziac polecam mycie podlogi na kolanach heheh:-)

Może mycie podlogi ok, ale nie polecam wieszania firan, to nie jest do konca bezpieczne w ciazy.
Nie wiem, co to za polozna polecala wino, ale nie bylo to zbyt kompetentne... nawet jezeli to jest lampka to ona cala przenika do dziecka, a dziecko jest duzo mniejsze i nie pozostaje bez wplywu na zdrowie malenstwa, nawet najmniejsza ilosc

Dziewczyny ja stosowalam sex i nic, wieszalam firnaki i nic ( ma moja ciocie podzialalo prosto z krzesla smigala do szpitala :-D) wnosilam na 5 pietro roczna corke nadal nic.......spzratanie i przesuwanie mebli tez nic nie dalo a kapiele bralam przez cala ciaze:-p chcialam sobie zrobic ten napar z lisci malin ale nigdzie nie moglam ich dostac:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.obeszlam wszytskie sklepy zielarskiew okolicy i dupa:wściekła/y:..........az wreszcie samo sie zaczelo tydzien przed terminem:happy2: mala sama zdecydowala kiedy chce wyjsc i miala mamusie glebo gdzies:-p

reklama
Witam wszystkie przyszłe i obecne mamy !!!

Oto 4 sposoby na bezpieczne przyśpieszenie porodu :)
@ Sex ponieważ zawarte w nasieniu prostaglandyny wpływają na otwieranie się szyjki macicy.
@ Stymulacja sutków to metoda na przyśpieszenie produkcji oksytocyny hormonu który wpływa na przebieg porodu.
@ Ruch, porządny spacer a zamiast windy schody być może skłoni macicę do pracy.
@ Liście maliny ponieważ działają naskurczowo nie podziałają jednorazowo ale nie zaszkodzi też spróbować.
Metody te zostały zaciągnięte z czasopisma " Twoje dziecko"

Pozdrowionka :)

Do góry