reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przenoszona ciąża - wywoływanie porodu po terminie

Hej;)
Owszem zgadzam się że NIE WOLNO pić tej herbatki z liści malin we wczesnej ciąży.
Moja położna zalecała zacząć pić w drugim trymestrze raz dzienniea w trzecim częściej - dwa, trzy razy dziennie.
Myślę również że twoja położna Vonko mówiąc - przyspieszenie -porodu miała raczej
na myśli doprowadzenie do tego żeby sama akcja porodowa
przebiegła sprawnie i żeby skurcze były efektywne, a nie to
żeby wywołać poród przed terminem. Wydaje mi się, że żadna
położna nie namawiałaby do tego, bo dzidziuś musi swoje
odsiedzieć w brzuszku i jeśli nie jest gotowy to nie ma co
go na siłę pospieszać:)
No cóż co położna to inna szkoła;(

Pozdrawiam;0)

P.S. A jeśli chodzi o herbatę z owoców malin to wiem to od koleżanek, które mają za sobą już porody
a także od mojej mamy. To samo wiąże się z gorącymi kąpielami, których kobieta w ciąży powinna unikać.

reklama
Karima tak jak piszesz: połozna mówiąc o przyspieszeniu miała na mysli sprawniejszą akcję porodową a nie przyspiesznenie terminu:tak:

Ufffff;)
No to cieszę się, że ustaliłyśmy fakty:D
A może Twoja położna wspominała coś o oleju z wiesiołka, dzięki któremu
szyjka macicy staje się bardziej miękka i podatna w dniu porodu?
Jestem ciekawa czy informacje się potwierdzają.

Pozdrawiam:D

Karima no niestety nie mam wiadomości na temat oleju z wiesiłka ale zapytam przyokazji (chyba jutro) Jak tylko czegos się dowiem - napiszę. pozdr.

spróbuj olejku rycynowego, wczoraj jedna Forumowiczka kupiła, wypiła łyżeczkę i w nocy urodziła :-)
na pocieszenie dodam, że dostałam skierowanie do szpitala i miałam w nim leżeć aż do akcji porodowej, a byłam w 39 tygodniu, do tego w naszym szpitalu nie wywołują porodów [nieraz rodzące są już w 43 tyg:baffled:] i tak się wkurzyłam, że zaraz po przyjęciu do szpitala i położeniu na sali dostałam skurcze :-)

Witam
jestem zupełnie nowa, prosze o łagodne traktowanie :)
Jutro jadę na wywołanie porodu, naczytałam się postów i przyznam szczerze, że jestem ciut zdenerwowana... ale jak trzeba to trzeba, ważne żeby maleństwo było zdrowe.
Trzymajcie kciuki za mnie.
Do usłyszenia

reklama
Witam,
rodziłam w maju tego roju, 5 dni po terminie, wszystko próbowałam, ostre jedzenie,tabletki z liści malin,olej rycynowy, którego nie polecam,daje tylko rewolucje żołądkowe,które nie są przyjemne kiedy już się ma rodzić; sexik z mężusiem... Nic nie pomogło,aż wybrałam się na ok 7km spacer i wdrapanie się na najwyższe wzgórze w okolicy. Pomogło, wieczorem byłam na porodówce od razu z 4cm rozwarcia!
Pozdrawiam wszystkie przeterminowane mamusie :-)

Do góry