reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Przekłuwanie uszu

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Rozwiązanie
Droga autorko wątku. Porównanie chrztu i kolczykowania bąbelka jest średnie w dzisiejszych czasach. A prawda jest taka, że pistolety w gabinetach kosmetycznych nie robią precyzyjnego przekłucia, tylko boleśnie rozrywają tkankę, a do tego poczytaj o tym, z czego zrobione są te kolczyki do przebijania. To jest zwyczajnie kompletnie nieludzkie. Zamykam ten wątek, bardzo cieszę się, że wiele użytkowniczek wyraziło swoje opinie.
Serio? Przekłuwanie uszu u takiego malucha? Tak z ciekawości zapytam (bo osobiście się nie spotkałam) - a w jakim celu? Niemowlaki w bodziakach są tak cudne i słodkie, że nie potrzebują chyba jeszcze dodatkowych ozdób?

Witam
Mam takie pytanie czy któraś z mam orientuje się gdzie we Wrocławiu przekłuwaja uszy dziecią. Córka ma 6 msc.
Nie odpowiem na Twoje pytanie bo nie wiem.
Ale mogę, tak z ciekawości, po co przebijać takiemu maluchowi uszy? Zawsze mnie to zastanawia dlaczego rodzice się na to decydują...
Ja mam zawsze w głowie wizję że taki maluch przez kolczyka to sobie tylko krzywdę może zrobić, gdzieś zahaczy, pociągnie...

reklama
reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry