reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przekłuwanie uszu

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Rozwiązanie
Droga autorko wątku. Porównanie chrztu i kolczykowania bąbelka jest średnie w dzisiejszych czasach. A prawda jest taka, że pistolety w gabinetach kosmetycznych nie robią precyzyjnego przekłucia, tylko boleśnie rozrywają tkankę, a do tego poczytaj o tym, z czego zrobione są te kolczyki do przebijania. To jest zwyczajnie kompletnie nieludzkie. Zamykam ten wątek, bardzo cieszę się, że wiele użytkowniczek wyraziło swoje opinie.
Kolejna matka, która mimo odmowy kosmetyczki próbuje postawić na swoim 😡 skoro kosmetyczki odmawiają to mają ku temu powód...
Nie rozumiem twojego oburzenia nie chodzi postawić na swoim jeśli się taka znajdzie co robi wcześnie więc pójdziemy jeśli nie poczekamy do roczku a twoja opinia w tej sprawie jest zbędą i tak zrobimy kolczyki i tak 🙂 pozdrawiam

reklama
Nie odpowiem na Twoje pytanie bo nie wiem.
Ale mogę, tak z ciekawości, po co przebijać takiemu maluchowi uszy? Zawsze mnie to zastanawia dlaczego rodzice się na to decydują...
Ja mam zawsze w głowie wizję że taki maluch przez kolczyka to sobie tylko krzywdę może zrobić, gdzieś zahaczy, pociągnie...
Chyba się nie dowiemy jaka jest motywacja, a jestem szczerze ciekawa...
Oprócz tego że mogą być komplikacje to zastanawia mnie fakt skąd w rodzicach taka pewność że dziecko będzie chciało te kolczyki jak będzie trochę starsze? Czy nie lepiej poczekać aż dziecko samo zadecyduje? Może przesadzam ale to dla mnie takie zabieranie dziecku prawa do decydowania o własnym ciele i o sobie.
Ja np mam tatuaże i mój partner też ale kurcze nawet przez chwile nie pomyślałam by wytatuować synka - bo pewnie też kiedyś będzie chciał...
No nic, autorko wątku - mam nadzieję że to naprawdę przemyślana decyzja i że jeśli zdecydujecie się na zabieg to traficie na najlepszego speca w tym temacie i obejdzie się bez komplikacji, bólu i zerwanych uszu i że córka za parę lat stwierdzi że to była super decyzja.

Chyba się nie dowiemy jaka jest motywacja, a jestem szczerze ciekawa...
Oprócz tego że mogą być komplikacje to zastanawia mnie fakt skąd w rodzicach taka pewność że dziecko będzie chciało te kolczyki jak będzie trochę starsze? Czy nie lepiej poczekać aż dziecko samo zadecyduje? Może przesadzam ale to dla mnie takie zabieranie dziecku prawa do decydowania o własnym ciele i o sobie.
Ja np mam tatuaże i mój partner też ale kurcze nawet przez chwile nie pomyślałam by wytatuować synka - bo pewnie też kiedyś będzie chciał...
No nic, autorko wątku - mam nadzieję że to naprawdę przemyślana decyzja i że jeśli zdecydujecie się na zabieg to traficie na najlepszego speca w tym temacie i obejdzie się bez komplikacji, bólu i zerwanych uszu i że córka za parę lat stwierdzi że to była super decyzja.
Napewno przemyślana, u mnie w rodzinie każda dziewczynka miała a co do decydowania o sobie przez dziecko pewnie ochrzciłaś dziecko po co narzucasz mu wiarę. Trochę temat nie potrzebny pytałam gdzie mogą zrobić nie interesuje mnie Pani ciekawość po co i dlaczego decydujemy się na kolczyki. Pozdrawiam

Napewno przemyślana, u mnie w rodzinie każda dziewczynka miała a co do decydowania o sobie przez dziecko pewnie ochrzciłaś dziecko po co narzucasz mu wiarę. Trochę temat nie potrzebny pytałam gdzie mogą zrobić nie interesuje mnie Pani ciekawość po co i dlaczego decydujemy się na kolczyki. Pozdrawiam
No niestety na ten moment to z chrztem nie trafiłaś. Jednak nie porównywała bym chrztu do przekłówania uszu. Tak ochrzczę syna ale nie zabiorę mu tym samym prawa do decydowania o sobie, nic Mu nie narzucę - z kościoła może odejść, wybrać swoją drogę - po chrzcie nie zostaną mu blizny, komplikacje, ból a po tak niewinnym zabiegu może tak być. Uwierz mi jestem naprawdę otwarta na ludzi i nikomu nic nie mam zamiaru narzucać. Zapytałam bo miałam nadzieję że może poszerze swoje horyzonty, poznam inny punkt widzenia no ale cóż - może ktoś inny będzie kiedyś bardziej otwarty na dyskusje.
Pozdrawiam

reklama
Droga autorko wątku. Porównanie chrztu i kolczykowania bąbelka jest średnie w dzisiejszych czasach. A prawda jest taka, że pistolety w gabinetach kosmetycznych nie robią precyzyjnego przekłucia, tylko boleśnie rozrywają tkankę, a do tego poczytaj o tym, z czego zrobione są te kolczyki do przebijania. To jest zwyczajnie kompletnie nieludzkie. Zamykam ten wątek, bardzo cieszę się, że wiele użytkowniczek wyraziło swoje opinie.

Rozwiązanie
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry