reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Niemowlę zaczęło krztusić się przy butli

W jakim wieku synkowi wyszła alergie na BMK i jak Wam się objawiła? Życzę Wam
dużo sił i aby jak najszybciej przeszły wszelkie dolegliwo💗

Na jakim mleku jesteście? My od narodzin jesteśmy na Hipp Combiotik i dosyć chwalimy sobie to mleko (choć wiadome, każde dziecko inne), pediatra również mówiła mi, że to dobre mleko. Może spróbujcie jeśli jeszcze nie było okazji? Ostatnio pediatra mówiła mi również o Hipp Anti-reflux i Hipp Comfort.
Ojj HiPP bio combiotic to była tragedia. Po nim tak mu się cofało i wymiotował 🙄 Teraz Bebilon pepti i też coś za ciężkie to mleko. Jedynie właśnie HiPP comfort było lekkie i refluks był znośny i nie potrzebowaliśmy leczenia, no ale po miesiącu na nim wyszła alergia.

reklama
Ojj HiPP bio combiotic to była tragedia. Po nim tak mu się cofało i wymiotował 🙄 Teraz Bebilon pepti i też coś za ciężkie to mleko. Jedynie właśnie HiPP comfort było lekkie i refluks był znośny i nie potrzebowaliśmy leczenia, no ale po miesiącu na nim wyszła alergia.
Ło matko. A próbowała Pani tego Hippa Anti-Reflux? On jest dostępny w Rossmannie, tylko nie wiem jak z alergia bo pewnie też będzie miało zły wpływ. Kuzynka chwaliła sobie jeszcze Hippa z mleka koziego ale to pewnie już pediatra was poinstruował co i jak. Mam nadzieję, że jednak dojdziecie do ładu i składu bo z tymi naszymi maluchami, to pewnie jeszcze sporo nas czeka 🙈

Załączniki

• Screenshot_20231031_090425_Google.jpg
    Screenshot_20231031_090425_Google.jpg
    241,5 KB · Wyświetleń: 32
Dziś jedziemy do kolejnego lekarza, może on coś zaradzi. Na razie jestem załamana poziomem pediatrów w naszej okolicy 🤦 A człowiek myślał, że donoszenie ciąży to największe wyzwanie 😅

A u pani dzidziusia problem krztuszenia nadal jest?

Dziś jedziemy do kolejnego lekarza, może on coś zaradzi. Na razie jestem załamana poziomem pediatrów w naszej okolicy 🤦 A człowiek myślał, że donoszenie ciąży to największe wyzwanie 😅

A u pani dzidziusia problem krztuszenia nadal jest?
Proszę mi wierzyć na słowo, u nas jest również tragedia. Dodatkowo, większość z nich leczyła dzieci 40 lat temu i ma wiadomo jakie podejście..

Ach tak, człowiek myślał, że donoszenie ciazy i porod to najtrudniejsze co go czeka 😅 życie weryfikuje, szczególnie świeże mamy, które mają pierwsze dziecko

My póki co zostajemy na tym samym smoczku, zagęszczacz stoi bo nie chce aż tak ingerować w pokarm chyba, ze okaże się to konieczne. Córa ma lepsze dni a czasem zdarzy jej się 2-3 razy za dnia że kaszle bo jej za dużo poleci - zrzucam to na łapczywe jedzenie połączone ze ślinotokiem, który mam od jakiegoś czasu 😅

Proszę mi wierzyć na słowo, u nas jest również tragedia. Dodatkowo, większość z nich leczyła dzieci 40 lat temu i ma wiadomo jakie podejście..

Ach tak, człowiek myślał, że donoszenie ciazy i porod to najtrudniejsze co go czeka 😅 życie weryfikuje, szczególnie świeże mamy, które mają pierwsze dziecko

My póki co zostajemy na tym samym smoczku, zagęszczacz stoi bo nie chce aż tak ingerować w pokarm chyba, ze okaże się to konieczne. Córa ma lepsze dni a czasem zdarzy jej się 2-3 razy za dnia że kaszle bo jej za dużo poleci - zrzucam to na łapczywe jedzenie połączone ze ślinotokiem, który mam od jakiegoś czasu 😅
No pewnie to właśnie łapczywe jedzenie, jeśli wcześniej się nie krztusiła a teraz zaczęła. W takim wypadku ja też bym nie zagęszczała, bo pewnie to minie i trzeba przeczekać ☺️

Witam forumowiczki! Potrzebuje porady, a może któraś z was miała już taki problem i może mi odpowiedzieć.. mianowicie córa 3 miesiące jest na responsywny smoczku z philipsa poziom 3. Do tej pory nie mieliśmy problemów, córka jadła mniej lub bardziej zachłannie w zależności od stopnia głodu i okoliczności. Od kilku dni córka zaczęła jeść bardzo łapczywie i krztusi się - taki epizody mamy od jednego do kilku razy dziennie. Tak jakby zasysała więcej niż może zjeść. Probowalam zmiany smoczków ale tylko responsywny smoczek philips tzw. niekapek nie powodował, że córce lało się bokami mleko lub jadła za szybko. Wróciłam nawet do smoczka na poziomie 2 ale wtedy tylko są nerwy, że nie leci wystarczająco i płacz. Pytanie brzmi, czy któraś z mam miała taka sytuację? Czy to mija? Zakupiłam zagęszczacz bebilon ale jestem sceptycznie nastawiona i nie chce go od razu stosować z racji tego, że niesie czasem za sobą skutki uboczne tj. rozwolnienie. Probowalam już zmniejszać przerwy między jedzeniami karmiąc nawet co około 2h ale skutku to żadnego nie przynosi, córka jedynie wierzga i ruszą głową na boki powodując, że tez się czasem zakrztusi. Bardzo proszę o pomoc bo karmienie to dla nas stres 🙈 pozy do karmienia również przetestowałam wszystkie.
Pozdrawiam! Aga
Sun się krztusił przy przejściu na 3 ze względu na skrócone wędzidełko.

Do góry