reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przedszkolne formalności i opłaty

Z tego co pamiętam- mam starszego syna- kwestionariusz skonstruowany jest tak, że musisz określić czas przebywania dziecka w przedszkolu i ilość posiłków. Bo oni na podstawie tego wiedzą ile dzieci mogą przyjąć w danym czasie. Ale wiem też, że zazwyczaj można to zmienić w trakcie roku szkolnego- wtedy rozwiązuje się umowę i podpisuje nową. Ale to już chyba decyzja Dyrektora danej placówki.

reklama
Tak, rekrutacja jest w marcu, tam określasz godziny czasowe (jak dasz od 9 do 13 to mogą ci nie przydzielić przedszkola) Pamietaj jednak, że jak dasz w formularzu pobyt dziecka 8-15 a potem bedziesz chciała zmienić na 9-11, to kierowniczka może ci się nie zgodzić. U mnie była kwestia rezygnacji ze śniadania, a już były spore problemy. Godziny bezpłatne przedszkola 8-13 obejmuja czas śniadania, drugiego sniadania i obiadu.

Jestem wkurzona na maksa na naszą dyrektorkę (P130), bo ustaliła na ten rok bezpłatne godziny 7-12, w rezultacie czego zafundowała nam miesieczną podwyżkę 50zł. Jakie u was są godziny?
Druga sprawa to godziny ponadwymiarowe. Mam umowę do 15, odbieram dziecko 15:05 i doliczają mi całą godzinę, jakby dziecko było do 16. To jest chyba rozporządzenie miasta, u was też tak jest?

Do góry