agatulka25
Mamusia Zuzi i Maksa
Ha, był błąd w sysytemie w 1 dzień i odwalało wszystkie 2007 - oczywiście to był zeszłoroczny błąd, bo ani w tekscie, ani w systemi nie zmienili z 2006, na 2007 - duh!
Z tym dostaniem się to liczymy na cud - w okolicy mam 3 przedszkola - 2 mają spora ilość miejsc a jedno mało. Ale punktów to dostaniemy z 30 pare - bo jesteśmy " tylko" pracujący i blisko przedszkola domu i mojej pracy są. Świetnie - a jak nie przyjmą to co? Nawet na razie nie chhe mi sie o tym myśleć bo się zdenerwuje.
Tja 200 p za rozwód, lub samotna matka - a 29p za 2 pracujących rodziców. Czy oni myśla że jak mi dzicko nie dostanie się, to zrezygnuje z pracy? Bez sensu jest ten system punktacji. ( wiem, niby ma "polepszyć" tym co mają gorzej - no ale załóżmy, że taka samotna mama bez pracy - w teorii, to tak naprawdę mama żyjąca w wolnym związku, pracująca na umowy o dzieło - no i gdzie tu sprawiedliwość ?)
w przedszkolu w którym jest moja córka nawet panie przedszkolanki mówią co to za kryteria że niby samotna matka a dziecko odbiera tatuś hmmmmm
natomiast w żłobku w którym jest młodsze to dyrektorka nie ma takich kryteriów powiedziałą ze każde dziecko ma takie same szanse
ja już wypisałam ankietę dla młodego i musiałam szybko do kadr moich dzwonić by mi szybko zaświadczenie o zatrudnieniu wypełniły więcej punktów jest jak są zaświadczenia
najlepsze ze ja wypisałam tylko to jedno przedszkola chcąc je mieć w jednej placówce bo niby jak jest jedno dziecko to 2 ma większe szanse dostania sie oby oby oby