reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przedszkolne formalności i opłaty

Witam,

wiem, że to nie ten wątek ale pytałam już na wielu forach i nie dostałam żadnej opinii na temat Prywatnego Przedszkola Piotrusia Pana w Krakowie na Żabińcu. Mój mały jest z 2008 roku więc formalnie nie kwalifikuje się do żadnego publicznego a tam obiecali go przyjąć od września. Czy które z Waszych dzieci albo znajomych dzieci tam chodzi/chodziło? Będę bardzo wdzięczna za wszelkie opinie!

reklama
Dziewczyny nie ma się co martwic na zapas, zalezy gdzie chcecie dziecko dac do przedszkola, bo jesli chodzi o przedszkola w sypialniach krakowa typu np Kurdwanów, czy ruczaj to pewnie ciezko bedzie ale w dzielnicach np w centrum nie jest źle my w tamtym roku mielismy tylko punkty za bliskość przedszkola mojemu miejscu pracy i oboje rodzice pracujacy i dostalismy się od razu wiec lepiej sie dobrze zastanowic gdzie wybrać przedszkola i które nie sa takie oblęzone. Moje jest super i Wojti bedzie już w następnym roku starszakiem.

Mamamisia, o Piotrusiu Panu nic nie słyszałam, dzieci mojej sąsiadki chodzą do Bajkowego Królestwa, to chwali je sobie. Hmm, ciekawe jak będzie w tym roku wyglądała sytuacja na Krowodrzy.

Mamamisia, o Piotrusiu Panu nic nie słyszałam, dzieci mojej sąsiadki chodzą do Bajkowego Królestwa, to chwali je sobie. Hmm, ciekawe jak będzie w tym roku wyglądała sytuacja na Krowodrzy.

ja byłam się pytac w przedszkolu i nie ma w ogóle nawały 3 latków uffffff
wiec nie mam co się martwić powinien się dostać bez problemu

Agutulka masz jeszcze 232 pkt za obowiazkowe przygotowanie przedszkolne 6 latka:-)

ale to Zuza dostanei te punkty a nie Maks :pPPP

no tak Sylwia ma racje- ja mieszkam na Piastów i tu jest jakas masakra z przedszkolami - same samotne matki bo duzo dzieci miało ponad 200 punktów. Ale np. było przedszkole na Strusia ( 2 osiedla ode mnie) i tam były wolne miejsca po rekrutacji, wiec w tym roku tam sobie zapisze ako3 przedszkole. Chociaz ja sie licze z tym ze przyszly rok tez bedzie stracony bo moja chodzi jak na razie 4 dni w przedszkolu miesiac domu. W styczniu ja wypisałam (ktos sie pytal co zoribłam z przedszkolem - dostalismy sie po prostu ale daleko od nas) od marca puscilam do malego klubiku malucha gdzie 10 dzieci jest i po 5 dnich chora wiec to juz trwa ponad rok jak mi tak chorują - juz przed przedszkolem sie zaczeło, bo młody ciagle zarazany i daje sobie spokój na razie na pół roku do wrzesnia. Ale jesli ja dam od wrzesnia i bedzie to samo to niestety bede zmuszona ja chyba zabrac i dopiero zerówka bo mi dziecko sie zamęczy po prostu. Co to za sens? Moja byla przez 4 miesiace w przedszkolu 14 dni wiec nic z tego nie skorzystala i tylko siedzi w domu i wszyscy wscieku dostajemy juz bo ileż można.....

reklama
my mieliśmy 41 punktów bodajże, w krowodrzy i młody dostał się jako 118 na 125 dzieci :-) tyle że w ogóle 5 latków i 6 latków nie było nowych zapisanych :-)

Do góry