powoli chyba wychodzimy z choroby. Zuzia co prawda kaszle i smarcze, ale śpi już spokojnie, brak gorączki i głos wrócił. Trochę zachrypnięty nadal, ale wcześniej nic prawie nie mówiła...
Skoro mowa o Neosine - my dostałyśmy przy pierwszych objawach infekcji, ale jak widać chyba już za późno było bo nic nie pomogło. Dopiero jak zwykle zadziałał antybiotyk....
Nef- u nas na zebraniu była debata czy kupimy zabawki czy damy kasę. Wyszło, że kasę - 50 zł, bo panie wiedzą lepiej jakie zabawki kupić, czego brakuje itp.
Z opłat to jeszcze 34 na ubezpieczenie i już nie pamiętam ile na radę rodziców- rada do końca października ma być opłacona...
w tym mc-cu wyszła opłata 180 coś (9 godzinny pobyt), no ale my oczywiście otrzymamy zwrot bo Zu chora.
a za miesiąc ma wejść jakaś nowa uchwała Rady Miejskiej i będą nowe deklaracje. więc tym razem chyba wpiszę 5+ 2, bo i tak zawsze będziemy odbierać 14.30.Chyba, że sporadycznie o 16.
Co do zajęć dodatkowych...Średnio mnie to na razie dotyczy, bo dla 3 latków i tak jest u nas tylko rytmika. A tej- tu zgodzę się z premierem, powinny uczyć przedszkolanki...na studiach się uczą gry na pianinie, mają też zajęcia z rytmiki...
No do angielskiego to już wiadomo- specjalista, ale ja i tak bym najwcześniej za rok słała, a do przyszłego roku jeszcze z 50 razy coś się zmieni....Już pisali jakąś petycje.
Popytałam trochę jak moja Zuzka i pani mówi, że jest ok- samodzielna, sama je, sama się podciera (myślałam że pani, bo majtki nigdy nie śmierdzą...), tylko jest trochę trwa, zanim zrobi to, o co pani prosi, bo ona np. chce się bawić, a nie jeść. Ale pani jakoś umie wymóc, żeby robiła to co grupa. Ja niestety nie mam takiego posłuchu o dziecka....I jak płacze rano (tylko) to zakrywa ręką twarz, i patrzy m-dzy palcami, czy pani patrzy. I wtedy "płacze" bez łez
My do środy na pewno w domu- bo na antybiotyku. I przetrzymam jeszcze do końca następnego tygodnia, żeby trochę doszła do siebie. I zobaczymy, czy uda się te 2 tyg września pochodzić do przedszkola, czy za tydzień będzie powtórka (tfu tfu!)