reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przedstawmy się

Jaką płeć chciałabyś mieć?

• chłopczyka

Głosów: 5 12,8%
  • dziewczynkę

Głosów: 16 41,0%
  • obojętne

Głosów: 18 46,2%

• Wszystkich głosujących
    39
Witam:) Podobnie jak jjustyna mieszkam niedaleko Opola :) Mam 24 lata i oczekuję naszego pierwszego Maleństwa :-) Zaczynam 15 tydzień, więc szczęśliwą mamą będę w okolicach 28-30 sierpnia :) już nie mogę doczekać się kolejnego USG, by zobaczyć dzidzię :) jeszcze 2 tygodnie...

reklama
Witam Was! Nazywam się Marta, mieszczkam w Piotrkowie Trybunalskim, mam 31 lat. Jestem fililogiem polskim i pedagogiem ed.wczesnoszkolnej i przedszkolnej z ed. artystyczną. Pracowałam 4 lata w przedszkolu, a obecnie przebywam na urlopie wychowawczym na najmłodsze dz. i jednocześnie jestem w 19 tyg. ciąży. Mam 3 wspaniałych dzieci.
Login bejbi, dlatego, bo tam mówi na mnie mój mąż od 14 lat, a od 12(będzie rocznikca ślubu w czerwcu) mężatka. Ja mówie na niego Tino i tak mam wygrawerowane na obrączce:) W tym momencie życia jestem b. szczęśliwa, bo wiem, że świat nie jest doskonały i nie mogę podobać się wszystkim. A właściwie to się cieszę, że popełniamy błędy, że nie tylko ja, bo wszyscy je popełniamy. Najważniejsze to iść dalej... Pozdrawiam, gorąco ściskam brzuszki.

Witajcie :).
bejbi, mamy ten sam termin porodu. Przynajmniej tak "papierkowo" bo pewnie i tak wyjdzie inaczej ;-)

Witajcie :happy2:

W końcu, po długich poszukiwaniach, trafiłam do właściwego wątku "Przedstawmy się". Dwukrotnie na różnych wątkach pisałam już, że jestem początkującą forumowiczką, na razie błądzącą po tych stronach.

Mam już prawie 28 lat i znajduję się w swojej pierwszej ciąży (dokładnie 17 tydzień i 3 dzień). Maleństwo (nie znam jeszcze płci) ma przyjść na świat w okolicy 17-18 lub 21 sierpnia. Z wykształcenia jestem pedagogiem - logopedą.

Przeżywam teraz (podobnie jak wy wszystkie) wyjątkowy okres w swoim życiu - jednocześnie pełen niepokojów i pragnienia, aby wszystko było dobrze i aby dzieciątko się zdrowo rozwijało. Witam Was serdecznie i z góry dziękuję Wam za wsparcie podczas różnych wypowiedzi :-D

Wszystkiego dobrego :-)

dzag82, myśl, że nie będę sama w trudnej chwili jest pocieszająca, choć wiadomo, że różnie z tymi terminami; ciekawe, która będzie pierwsza...a znasz już płeć? u mnie jakiś przygłuchawy lekarz robił usg i wstydziłam się go zapytać jeszcze raz, żeby mi poszukał płci dzidziuszka:zawstydzona/y:

Wita. Mam 30 lat mieszkam w Bieszczadach . Jestem obecnie w 19 tyg bedzie to moj pierwszy dzidzius. niestety nie wiem czy to chlopak czy dziewczynka bo strasznie sie wstydzilo na usg pokazac co tam ma;-). Czuje ze dzieczynka . Pozdrawiam cieplutko wszystkie przyszle mamy:rofl2:

Ostatnia edycja:
reklama
Hej, Mam na imi Ewelina, mam 28 lat. Pierwszy raz jestem w ciąży. To już 21 tydzień. Przed świętami dowiedziałam się, że to będzie chłopiec. Ciążę mam przeleżaną praktycznie. Ostatnio dowiedziałam się, że jest zagrożona. Spędziłam kilka dni w szpitalu, mam krótką szyjke macicy 29mm, więc czeka mnie jeszcze więcej leżenia, ale dla dzidziusia zrobię wszystko. Mam wyrozumiałego i kochanego męża, który wyręcza mnie we wszystkim. :-)

Do góry