reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przeciwskazania dla mezoterapi?

Czesc dziewczyny! Czy wiecie może jakie są przeciwskazania jak sie chce zrobić mezoterapie igłową? Od razu mówie że nie jestem na nic uczulona a przynajmniej nie wiem żebym była, nie mam przewlekłej choroby zadnej ale może jest cos o czym nie pomyslałam a powinnam

reklama
Aktywny trądzik, ogólnie choroby skórne, skłonność do bliznowców, alergie na składniki preparatu, dużo rozszerzonych naczynek krwionośnych, przyjmowanie retinoidów - pochodnych wit A

Dzięki wam! Szczerze to nie pomyślałam ale nie jestem w ciązy. Jeszcze od razu zapytam bo może ktoś będzie akurat z okolic czy znacie fajne i profesjonalne miejsce w Krakowie gdzie robią mezoterapie?

Odpowiadając na pytanie o przeciwwskazania do mezoterapii igłowej, oprócz ciąży i karmienia piersią należy wymienić przede wszystkim choroby nowotworowe i autoimmunologiczne, cukrzycę, a także alergie oraz opryszczkę. W razie jakichkolwiek wątpliwości najlepiej skonsultować się z lekarzem. Z kolei polecając miejsce, w którym można wykonać zabieg, zapraszam do nas – do Podgórskiego Domu Urody, przy ulicy Limanowskiego 11. Dysponujemy profesjonalnym sprzętem, a zabiegi wykonują i porad udzielają specjaliści z zakresu kosmetologii i medycyny estetycznej. Oferujemy teraz wiosenne pakiety promocyjne, na przykład do 5 zabiegów mezoterapii igłowej dorzucamy 10 zabiegów karboksyterapii. Serdecznie zapraszamy! :)

Jest ich kilka
ciąza
karmienie
alergia na preparat
ewentualnie skóra naczynkowa (aczkolwiek tutaj powinien to ocenić lekarz medycyny estetycznej bo wiele osób z cerą naczynkową może wykonywac mezoterapię w ograniczonym stopniu)Link do: Mezoterapia igłowa – na czym polega jej fenomen? | chirurg-plastyczny.com.pl
Sama chodzę dwa razy do roku. Wiosna oraz jesienią.I bardzo polecam z uwagi na to,ze taka sesja jest w stanie mi dać o wiele wiele więcej niż niejeden krem przeciwzmarszczkowy.

Ostatnia edycja:
reklama
Przeciwwskazaniami do mezoterapii igłowej są m.in.: ciąża i karmienie piersią, opryszczka, cukrzyca, choroby nowotworowe, grzybicze i wirusowe infekcje skóry oraz przyjmowanie leków przeciwzakrzepowych. Jeśli masz więcej pytań i obaw związanych z tym zabiegiem i mieszkasz w Krakowie, odwiedź w wolnej chwili nasze Centrum Medyczne Nowomed na Ruczaju.

Do góry