reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przebudzanie z płaczem w nocy

reklama
witajcie laseczki!

u nas noc taka sobie. Frania wstała o 2 i nie chciała iść spać .dopiero marcin ją w nosidełku uspił o 4 i tak do 6 przetrwała.
a co do porodu to u mnie rewalacja mój lekarz połozna super. żadnej traumy nie mam. blizna podobno ładna. ;-) po porodzie miła atmosfera , Frania dokarmiana bo pokarmu nie miałam. na noc dziecko zabierali żebym mogła się wyspać . po prostu to się nazywa rodzić po ludzku. jest jedno ale rodziłam w prywatnym szpitalu. szkoda , że w Państwowych tak nie ma. :no: mam nadzieję, że nie sttraciłam w waszych oczach

witajcie laseczki!

u nas noc taka sobie. Frania wstała o 2 i nie chciała iść spać .dopiero marcin ją w nosidełku uspił o 4 i tak do 6 przetrwała.
a co do porodu to u mnie rewalacja mój lekarz połozna super. żadnej traumy nie mam. blizna podobno ładna. ;-) po porodzie miła atmosfera , Frania dokarmiana bo pokarmu nie miałam. na noc dziecko zabierali żebym mogła się wyspać . po prostu to się nazywa rodzić po ludzku. jest jedno ale rodziłam w prywatnym szpitalu. szkoda , że w Państwowych tak nie ma. :no: mam nadzieję, że nie sttraciłam w waszych oczach
jak to mówią dzieci........ło le!!

maria ja papieru nie miałam ale za to pampersy dla malego musialam miec, ciuszki tez dawali ale mojemu przypadały takie na rozmiar 74 wiec sie topił;-p u nas znieczulenie dadza ale jak zapłacisz, a igielki cóz w PL mozna by było pomarzyc, nie zapomne jak w przed dzien porodu miałam KTG i babka obok mnie miała potworne skurcze i jeczała biedna przyszła piguła i do niej zeby ciszej byla bo pacjentki sie boją:-D:-D:-D, a wcale tak bardzo nie krzyczała ja bym sie barziej darła:-p:-p. Ale wszystko od szpitala zalezy i od personelu

framama:szok::szok: wzieli ci mała na noc:szok::szok: ja na drugi dzien po cc juz musiałam miec młodego na noc bo personel zajety:-D:-p gdzie ty kobieto rodziłas?

wiecie....ja tu nie mam tak jak w pl.ja idac do lekarza place.sa to smieszne kwoty ale place.jedynie dziecko ma za darmo.do 18roku zycia.
ginekolog, rodzinny,okulista,dermatolog......place.i uwazam ze tak powinno byc wszędzie.moze mnie zjecie za to ale zeby kazdy za wizyte zaplacil te 5-10zl to moze by nie bylo tych klopotow w szpitalach.a moze mniejsze

maria ja do gina chodziłam i za kazda wizyte płaciłam 100 zł a i tak mnie olał i wyszło tak jak wyszło ze musiałam miec cc, potem tylko do mnie raz na obchodzie przyszedł i jak zobaczył o kogo chodzi to od razu wział urlop... tak wiec ja zapłaciłam i i tak błam olana przez szanownego pana ordynatora

reklama
maria 09 w zupełności sie z Tobą zgadzam ! gdyby to były groszowe sprawy to ok. ale nie jak w prywatnym za wizytę 150-200 zł . bo gdy ktoś zarabia 1500 zł + mąż powiedzmy tyle samo opłać rachunki, jedzenie ,i inne wydatki to wizyta za kwotę 200 zł to duzy wydatek. ale gdyby było 10 razy mniej to ok.
ale z drugiej strony każdy płaci na ZUS . ostatnio budowałam dla nich biurowiec wiecie kamień na podłogach, w portalach windowych , wysoka klasa. a był taki czas , że kobiety w ciązy wzywali na komisje :szok: bo za duzo ludzi na zwolnieniu . czy to nie abstracja?

Do góry