reklama
Ja mojej córce włączam kołysanki prenatalne (mozna kupić przez internet) tam jej nagrane wszystko co dziecko słyszy w brzuchu mamy. Bicie serca bulgotanie itp.
Niestety to nie jest zbyt bezpieczne ale moja spi przytulona do kocyka tzn zwijam go w rulon i ona prztula sie do niego buzią. Drugi, kocykiem jest przykrywana i też do buzi jest wtulony. Jak sie już zaśpi to ten kocyk z buzi ściągam.
Powodzenia
Dzień dobry
ja to strasznie panikowalam i panikuję i moja śpi bez poduchy, bez niczego przy buzi, nawet kołderką nakrywam ją tak do połowy,żeby przekręcając się nie zasłaniała sobie buzi... a ten drugi kocyk w który jest buzią wtulony też zabierasz jak zaśnie?
dziewczyny strasznie się zapuściłam a Was zaniedbałam ;-)
ale dostałam kataru i tak się nakręciłam, że zarażę dziecko ,że szok. Chodziłam po domu w masce jak najmniej się nią zajmowałam. Bo panicznie bałam się ze ją zarażę.
No ale na szczęście już mi przechodzi. A swoją drogą jak to jest w domu siedzę a zachorowałam
Mam do Was Kochane pytanie . Karmię Frankę butelką z Medeli Habermana. Bo dzieki temu nie miała kolek. No ale teraz zagęszczam jej mleko kaszką na noc i niestety ten smoczek się zatyka i jej nie leci jedzenie przez co strasznie się denerwuje. I co ja mam teraz zrobić? kupić nową butelkę? a jesli tak to jaką? żeby nie zagazowywała sobie brzuszka?
A drugie pytanie to takie. Wprowadzamy jej już dania inne niż mleko tzn marchewke, zupkę jarzynową, jabłko. powiedźcie mi ile ona powinna tego zjeść na raz? pół słoiczka? cały? dodam że już były podjete próby karmienia marchewką. i wtedy kiedy podaje jej to danie ze słoiczka to już wypada jeden posiłek mleczny?
a tak wogóle to ile ona powinna zjadać posiłków? bo teraz karmię ją co 3 godzi i jak mam w dzień mleko dać to ile ja się muszę namęczyć bo pluję, nie chce jeść.
A jesli powiedzmy zje o 12 danie ze sloiczka to kiedy dac jej deserek tzn jabłko . czy trzeba wybrać czy dajemy zupkę czy deserek jednego dnia?
jej jakie to wszystko się trudne!
buziaki
Teraz z tymi katarami to większość, ja tylko do sklepu poszłam i na drugi dzień ciągałam już nosem... no i tez łysieję
A ja mam pytanko? Tak sama zaczęłaś Frani dawać te dodatkowe posiłki? Czy pediatra zaleciła już wprowadzać? Bo mi wszędzie dudnią,że dopiero cokolwiek jak skończy 4 miesiące i że po jednym produkcie przez parę dni...
no , ale jak i co podawać to ja nie doradzę bo jeszcze ten temat przed nami, wydaje mi się,że taką marchewkę to np. jako obiad dać o tej 12 :00 a po tym mleko jakby tą marchewką się nie najadła ( tylko mniejsza porcja mleka chyba już), ja bym tak na początku próbowała ale lepiej niech wypowiedzą się mamuśki, które już karmią czymś więcej niz samym mlekiem:-)
Moje dziecko obrało sobie za cel dziś w nocy zrobić mi na złość, o 24 coś się tłucze jakby ktoś chodził po pokoju młodego, wiec delikatnie chwyciłam za butelkę, wstaje z impetem, włażę do młodego jeszcze mi się po drodze w głowie zakręciło i o mało w ścian nie weszłam... Szukam w ciemności tego kogoś patrze a tu moje dziecko stoi w łóżeczku w reku ma zabawki i z uśmiechem je wyrzuca
?
hehehe mały kombinator, jednym słowem, przeszkadzały mu zabawki i chciał spać sam ;-);-);-) zuch chłopak a mama niech jednak na ściany uważa...;-)
marczelitto85
wurcel purcel
ja używałam butelek z Aventu.miałam smoka z 1 ,2,3---3była do kaszki.dziewczyny strasznie się zapuściłam a Was zaniedbałam ;-)
ale dostałam kataru i tak się nakręciłam, że zarażę dziecko ,że szok. Chodziłam po domu w masce jak najmniej się nią zajmowałam. Bo panicznie bałam się ze ją zarażę.
No ale na szczęście już mi przechodzi. A swoją drogą jak to jest w domu siedzę a zachorowałam
Mam do Was Kochane pytanie . Karmię Frankę butelką z Medeli Habermana. Bo dzieki temu nie miała kolek. No ale teraz zagęszczam jej mleko kaszką na noc i niestety ten smoczek się zatyka i jej nie leci jedzenie przez co strasznie się denerwuje. I co ja mam teraz zrobić? kupić nową butelkę? a jesli tak to jaką? żeby nie zagazowywała sobie brzuszka?
A drugie pytanie to takie. Wprowadzamy jej już dania inne niż mleko tzn marchewke, zupkę jarzynową, jabłko. powiedźcie mi ile ona powinna tego zjeść na raz? pół słoiczka? cały? dodam że już były podjete próby karmienia marchewką. i wtedy kiedy podaje jej to danie ze słoiczka to już wypada jeden posiłek mleczny?
a tak wogóle to ile ona powinna zjadać posiłków? bo teraz karmię ją co 3 godzi i jak mam w dzień mleko dać to ile ja się muszę namęczyć bo pluję, nie chce jeść.
A jesli powiedzmy zje o 12 danie ze sloiczka to kiedy dac jej deserek tzn jabłko . czy trzeba wybrać czy dajemy zupkę czy deserek jednego dnia?
jej jakie to wszystko się trudne!
buziaki
kup tylko wiekszy smoczek z tej samej firmy co masz butelke
marczelitto85
wurcel purcel
moja dziś o 5.35wstała.zagląda w łóżeczku i gada.sobie pomyślałam o nie kuliżanko idziemy spać dalej.i tak ją 3razy na boki.i zasnęła
witam jestem nowa na forum
ale moja córcia 2 m-ce podobnie się zachowuje w dzień nie chce spać a jak zaśnie to kilka minut i sie budzi i to prężenie i prychanie jakby ja budziło w nocy spi u mnie na brzuchu i jest lepiej ale muszę w koncu z tego zrezygnować bo się przyzwyczai ale jak ja odkładam to sie budzi
a teraz te z ciągle ssie piąstki i wogóle od wczoraj jest jakas marudna popłkauje i juz sama niewiem co z nią ma trochę kolkiki ale niewiem czy to one sa przyczyna tego wszystkiego
ale moja córcia 2 m-ce podobnie się zachowuje w dzień nie chce spać a jak zaśnie to kilka minut i sie budzi i to prężenie i prychanie jakby ja budziło w nocy spi u mnie na brzuchu i jest lepiej ale muszę w koncu z tego zrezygnować bo się przyzwyczai ale jak ja odkładam to sie budzi
a teraz te z ciągle ssie piąstki i wogóle od wczoraj jest jakas marudna popłkauje i juz sama niewiem co z nią ma trochę kolkiki ale niewiem czy to one sa przyczyna tego wszystkiego
marczelitto85
wurcel purcel
no jak tam dżagunie???ja oglądam na Investigation Discovery ---Medyczne zagadki.Pozkazują dziwny przypadek 18m.dziewczynki.Jezu!w sumie nie wiem po co to oglądam bo się nakręcam!!aż beczeć się chce jak takie rzeczy spotykają dzieci
reklama
moja dziś o 5.35wstała.zagląda w łóżeczku i gada.sobie pomyślałam o nie kuliżanko idziemy spać dalej.i tak ją 3razy na boki.i zasnęła
kurna, wytrwała jesteś;-)ja to bym pewnie wstała już, hehehe i jak tak położyłaś to do której spała?
no jak tam dżagunie???ja oglądam na Investigation Discovery ---Medyczne zagadki.Pozkazują dziwny przypadek 18m.dziewczynki.Jezu!w sumie nie wiem po co to oglądam bo się nakręcam!!aż beczeć się chce jak takie rzeczy spotykają dzieci
lepiej kobieto nie oglądaj i się nie masakruj sama.... ale jak już zaczęłas to napisz co z ta małą?