reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Protesty po decyzji TK ws. aborcji. A we mnie smutek

Pewnie jakiejś organizacji pro life. Ale autorka grafiki nawet nie wiedziała że zostały wykorzystane w tym celu. Gdy tylko się o tym dowiedziała wydała oświadczenie w którym sprzeciwiła się użyciu jej grafiki do takich celów bo ona sama popiera prawo do aborcji. Ktoś odpowiedzialny za wywieszenie tych plakatów ma to głęboko i bez zgody autorki wykorzystuje jej grafikę :(

sama grafika jest piękna, zwróciła moją uwagę jak była na plakatach bez jakichkolwiek napisów

reklama
Nikt o zgodę autorki pytać nie musiał, ponieważ nikt nie podpisał się pod jej dziełem własnym nazwiskiem czyli pracy nie skradziono, nie naruszono praw. Zdjęcie dodano do otwartej bazy i każdy może czerpać z niej zgodnie z prawem.To po pierwsze.
Po drugie: tak, autorka jest za tzw. wborem, ale jakim mądrym językiem się posługuje. Nie obraża, nie wyzywa i nie wyśmiewa żadnej że stron ani też nie wywyższa swoich racji. Zwyczajnie i prosto argumentuje. Bardzo mądra osoba.

"
Zamierzasz tworzyć podobne obrazy w przyszłości? Zastanawiam się, czy takie akcje jak ta, mogą wygenerować autocenzurę.

Nie ma nic złego w samym obrazie. Bazy zdjęć są pełne obrazków o macierzyństwie, dzieci w łonach i w sercach, albo samych łon z kwiatami, czy słodkich i kochanych dzieci. Ludzie przeciwni aborcji mogli stamtąd wziąć dowolny obraz, przez przypadek padło na mnie."

Cały wywiad, warto do końca przeczytać:

Do góry