reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Proszę o wsparcie, radę- ja nie wiem co robić :(

Kika to ja tez i coś napiszę, jestem również z Warszawy i doskonale wiem ile kosztuje tu życie na chocby minimalnym poziomie. i 1500 zł to naprawdę mało, zwlaszcza jeśli ma się dodatkowe obciążenia. wspieram Cię gorąco - choć wiem, ze za to nie włozysz nic do garnka. niestety nie mam jak Tobie pomóc z pracą, ale uważam, ze to co robisz to super, bo jesteś w to zaangażowana.

a może porzebujesz jakiejś rzeczy dla małej? może coś jeszcze po córce mam, niestety wózka jak pisałam wyzej nie uda mi sie załatwić :(

reklama
Witajcie. Mozi dziekuję i masz rację niestety na chwilę obecną nie mogę się ubiegać o dodatek mieszkaniowy z racji zadłużenia. Miałam już jeden przyznany ale warunkiem przedłużenia jest niedopuszczenie do zwiększenia zadłużenia- u minie niestety wzrosło. Walczyć walczę choć czasem nie starcza mi na mleko i pieluchy oraz niektóre drobne potrzeby żywieniowe- ale nie robię tak że niczego nie planuję i żyję "chwilą".
Nie jest mi lekko ale też staram się liczyć na siebie- wiem że może ktoś mi pomorze- ale na jak długo?? Chce mimo pomocy sama też coś działać.
Carolin- jeśli masz bardzo chętnie np buciki nasze niestety też są za małe- jedną parę kupiłam w ciucholandzie. Na jakiś czas może wystarczą :tak:

Kitki jaki rozmiar nóżki ma Twoja córeczka, sandałków nie mam, tzn mam, ale w fatalnym stanie wiec naprawdę nie nadają się. podaj może stopkę w cm.
malutka jest alergikiem? może zacznij podawać normalne mleko?taniej jednak ;)

Carolin no niestety jest alergikiem. Ale zobaczymy co jakiś czas robię próby. Długość stópki to 14cm ;-)

KIKI jesli nadal potrzebujesz spacerowki mogę Ci wyslac co orawda jest uzywana ale jeszcze moze Ci posłużyć tylko nie moge teraz pokryc przesyłki dopiero po 12 stym

po upływie okresu, na jaki opiewała decyzja na dodatek mieszkaniowy - mimo wzrostu zadłużenia - można ubiegać się o dodatek mieszkaniowy. Warunkiem jest posiadanie tytułu prawnego do zajmowanego lokalu, tj. umowy najmu, podnajmu, aktu notarialnego, etc.

Kika, sprawdziłam te buciki i mam 23 i 25, ale to sa bardziej wiosenno-jesienne - takie nad kostkę, jeżeli jesteś zainteresowna to zapraszam na przymiarke, szczególy prześle na priv :)

Bakaj bardzo dziękuję otrzymałam już wózek od jednej z mam na BB za co jej bardzo DZIĘKUJĘ:-)
Tak więc jak coś możliwe że inna mama będzie potrzebować.
Alex ja jestem głownym najemcą mieszkania bo jestem członkiem spółdzielni - ale powiedziano mi że skoro wzrosło zadłużenie odpowiedz jest negatywna- a w najgorszych wypadkach gmina każe zwrócić pieniądze z dodatku który się dostawało:szok:

Ogólnie u nas mały postęp- szukam dalej jakiegoś dodatkowego sprzątania, do klubiku chodzimy i czekam na decyzję z ops-u czy pomogą mi w częściowym pokryciu kosztów szkolenia zawodowego. Chciałabym uzyskać pełne kwalifikacje do pracy z dziećmi.
W czwartek mamy badania w szpitalu.
Póki co rozglądam się za jakąś używaną lodówką- bo niestety nie daję rady z bieżącymi zakupami- co ugotuję to nie mam gdzie trzymać gdyz lodówka ma swoje fochy. A naprawa się nie opłaca :wściekła/y: W ops tez maja na uwadze lodówke więc póki co szukam i mocno nadszarpuje budżet :-(
Carolin na priv uzgodnimy tak jak pisałyśmy nasze spotkanie myślę że w tym tygodniu :-)

jaka odpowiedź? ustna pani z ops czy ze spółdzielni? skoro masz tytuł prawny do mieszkania - złóż pisemny wniosek o przyznanie DM, nawet jeśli otrzymasz decyzję odmowną, możesz złożyć odwołanie do SKO

reklama
Do góry