reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Proszę o wsparcie, radę- ja nie wiem co robić :(

Wiem że w pewnym stopniu przy podjęciu pracy ponosi się koszty- tutaj mowa o ubezpieczeniu, ale "coś za coś". Mi zależy na tej pracy bo ona pomorze mi stanąć na nogi i nie martwić się o tzw jutro. Nie chce siedzieć z założonymi rękami i "czekać na cud ". Od września również zaczynam kurs po którym będę miała tytuł opiekuna dziennego z możliwością pracy w żłobku, przedszkolu bądz świetlicy. Ja kocham pracę z dziećmi. Fakt faktem teraz mam ciężki okres ale mam dla kogo walczyć :tak: i nie chce się poddać. A żadna praca nie jest mi straszna- a że dostałam szanse na spełnienie marzenia = zamierzam bardziej o to walczyć.
Tym bardziej że niestety lodówka mi się popsuła i jak na złość wózek. I tak jak teraz nie mam z czego tak naprawdę wyłożyc aż tylu pieniędzy bo ledwo ciągnę koniec z końcem. Tym bardziej że porobione zakupy typu mięso, wędlina poszły niestety do kosza- przez lodówkę. A tak mając pracę będę bardziej spokojna gdyby wydażyły się "nagłe wydatki" i spłacając regularnie spółdzielnie będę bardziej wiarygodna i może z czasem pójdą na ugodę.

reklama
OK, już rozumiem, bo moje pierwsze skojarzenie przy ubezpieczeniu grupowym to ubezpieczenie na życie, stad się zdziwiłam a tak to chyba OC. jasne czasem trzeba zainwestować, tak jak napisałaś coś za coś.

to i tak stosunkowo nie wysoka "cena" jak na możliwość zarobku :) trzymam kciuki!!!

przypomnij mi w jakim wieku masz dziecko?
zapytam koleżanki może ma jeszcze wózek po swojej coreczce. w jakiej częsci W-wy mieszkasz?

Witaj. Moja mała ma skończone 2 latka. Mieszkamy niedaleko zacisza, ale często bywam np na woli z racji pracy :-) Bardzo Ci dziękuję. Pozdrawiam

Nie wiem jak duze masz mieszkanie ale moze masz jakis pokoik ktory bys mogla komus wynajac ,jakiejs studentce czy cos ,miala bys dodatkowe pieniadze.Wozek ,lodowke mozna kupic uzywane poszukaj jest mnustwo ogloszen.Sprobuj porobic ulotki o sprzataniu i powrzucac do skrzynek pocztowych.Pozdrawiam cie i zycze duzo wytrwalosci:-)

Ha ha doczytalam ze juz wpadlas na pomysl z wynajmem pokoiku :-D

Ostatnia edycja:
Witaj nana tak drugi pokoik już prawie zajęty :tak:. Ogłoszenia odnośnie sprzątania a nawet opieki dałam w okolicy ale niestety cisza. Dlatego nie poddając się znalazłam tą druga pracę w którą na razie muszę zainwestować. Co do lodówki i wózka macie racje- nie marzy mi się nowa. Niestety w chwili obecnej nie mogę sobie finansowo pozwolić nawet na zakup używanych. Dziękuję za wsparcie psychiczne i rady.

Dobrze napisalas Wasz dochod 1468? Dla mnie to jest duzo pieniazkow na dwie osoby, w wielu rodzinach nawet z wieksza iloscia dzieci starcza to na mieszkanie, kredyty i jeszcze na zycie... Moze nie do konca dobrze gospodarujesz ta kwota? Sorki za to co napisalam, ale dla mnie to naprawde sporo
Marta ale masz tupet, sama prosisz o pomoc i to nie jeden raz,a jeszcze masz tupetpouczac innych,ze nie gospodaruje dobrze pieniedzmi
a ty jak gospodarujesz???macie samochod, wynajmuciejcie mieszkanie, internet- to po co ty prosisz o pomoc-sama nie umiesz zagospodarowac kasa????

Bardzo Was proszę nie po to opisałam szczerze sytuację aby doszło do jakiś przepychanek słownych :zawstydzona/y: Każda ma swoje zdanie i ja to szanuję. Mimo wszystko dziękuję Mozi :-) Miłego dnia.

reklama
Bardzo Was proszę nie po to opisałam szczerze sytuację aby doszło do jakiś przepychanek słownych :zawstydzona/y: Każda ma swoje zdanie i ja to szanuję. Mimo wszystko dziękuję Mozi :-) Miłego dnia.
Kiki przeprasza, ale nie znosze nieszczerosci,
mialam ci pisac o dodatku mieszkaniowym,ale chyba aby sie o niego starac trzeba nie miec zaleglosci,ale zapytaj,zawsze to by cos pomoglo,a podnajelas juz pokoj,moim zdaniem to dobry pomysl czy nad opieke nad dzieckiem czy dodatkowa kasa
wiem,ze jak sie jest samemu,to ciezko jest czasem wystarczy 2,3 m-c i robia zaleglosci sie,ale i tak sobie radzisz fajnie, szukasz dodatkowej pracy, pomagasz przy zakupach osoba straszym inni by tylko czekali,aby im inni dali,a ty walczysz sama

Do góry