ja polecam strone jobrapido.pl do szukania pracy, a jesli chodzi o opieke nad dziecmi to niania.pl, takie wieszanie ogloszenia duzo nie daja bo ciagle ktos je zrywa,
mysle ze jakbys znalazla normalna prace, to moze Twoi rodzice zajeli by sie dzieckim na pol np z jakas niania, strasza pania, ktora moze nie brala by zbyt duzo, a potem zlobek, nawet jakbys musiala placic jakas kwote niani to chyba i tak przy normalnej pracy wiecej Ci zostanie,
moze oglos sie tez na tablica.pl z tym sprzatniem, moze u kogos prywatnie bys jeszcze dorobila,
a moze to mieszkanie wynajac i za ta kase np wynajac sobie pokoj u kogos skoro to mieszkanie jest tak drogie, nie weim czy 850zl to Twoj czynsz za mieszkanie, ale jesli to jest z mediami to na tymtez mozna zaoszczedzic, np wieczorem siedziec przy swieczkach, kapac sie z dzieckiem w jednej wodzie, najpierw ono potem Ty, z tv tez mozna zrezygnowac,
trzeba szukac jakiegos rozwiazania bo nawet jesli ktos Ci pomoze to bedzie to pomoc chwilowa, jednorazowa, a nie na stale,
mnie tez zastanawia za co masz tego komornika, ale nie chce byc zbyt wscibska, ,
nie wiem ile masz lat, ale moze rodzicom lepiej pasowaloby zajac sie dzieckiem w wekendy, a Ty w tym czasie oprocz sprzatania moglabys dorobic jako kelnerka na weselach, albo hostessa,
z tego co wiem jesli chodzi o ops, to limit do starania sie o dodatek mieszkaniowy jest duzo wiekszy niz do zasilku rodzinnego i mi wynika z Twojego dochodu, ze moglabys sie zalapac na dodatek mieszkaniowy, limit w dodatku mieszkaniowym jest 910,23zl na osobe, musisz od swojego dochodu brutto odjac skladki na ubezp spoleczne i koszty uzyskania (nie podatek) tylko np koszt dojazdu i podzielic na dwa,
mam nadzieje ze przydadza Ci sie moje rady, powodzenia, musisz wziasc sie w garsc, bo jaktosie mowi umiesz liczyc licz na siebie i natym wychodzi sie najlepiej