reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Proszę o interpretację wyników

angelina3004

Początkująca w BB
Wyniki zrobione w 16 DC czyli 29 listopad tak jak lekarz kazał . Jestem w trakcie starania
Lekarz na wizycie w 7 dc mówił że w lewym jajniku jest większy pęcherzyk od pozostałych. Czy owulacja sie odbyła ? Jakie są szanse na ciążę przy staraniach w dniach 19,20,21,25,28,29 listopad? Do ginekologa mam 4 grudnia za tydzień .

Załączniki

• IMG_20241129_151821.jpg
    IMG_20241129_151821.jpg
    187,4 KB · Wyświetleń: 196
reklama
A w którym dniu cyklu była mniej więcej owulacja? Robiłaś LH bo FSH robi się z LH. Owulacja była ale progesteron jest kiepski a jego sprawdza się 7 dni po owulacji. Tsh super ale ogólnie robi się 5 tarczycowa albo chociaż tsh, ft3 i ft4

A w którym dniu cyklu była mniej więcej owulacja. Robiłaś LH bo FSH robi się z LH. Owulacja była ale progesteron jest kiepski a jego sprawdza się 7 dni po owulacji. Tsh super ale ogólnie robi się 5 tarczycowa albo chociaż tsh, ft3 i ft4
Na innej grupie dziewczyny pisały ze z progesteronu wynika że owulację miałam 1-2 dni temu czyli ok 27,28 listopad (13-14 DC) i właśnie od tego 27 DC mam kłucie tego lewego jajnika i mega dużo upławów typowo owulacyjne

A w którym dniu cyklu była mniej więcej owulacja? Robiłaś LH bo FSH robi się z LH. Owulacja była ale progesteron jest kiepski a jego sprawdza się 7 dni po owulacji. Tsh super ale ogólnie robi się 5 tarczycowa albo chociaż tsh, ft3 i ft4
No właśnie ginekolog zapisał mnie na 4 grudnia. Czyli jeśli owulację miałam 27,28 listopad to u ginekologa wizytę mam równo 7 dpo owulacji

Nie poinformował Cię, że proga robi się 7dpo a FSH i prolaktyne 3-5dzien cyklu miesiączki ?
Nie. Kiedyś Prowadzila moja ciążę . Ale to było 5 lat temu. I od pewnego czasu nie udaje mi sie zająć w ciążę dlatego poszłam do niej aby mnie zbadala. Kazała zrobić wyniki 15-16 DC i przyjść do niej 20 DC

Nie poinformował Cię, że proga robi się 7dpo a FSH i prolaktyne 3-5dzien cyklu miesiączki ?
Jeśli zrobię progesteron
A dlaczego progesteron robi sie 7 dni po owulacji ? Co wtedy można stwierdzić? Takie wyniki robiłam pierwszy raz w życiu 🫣🫣🫣

reklama
Jeśli zrobię progesteron

A dlaczego progesteron robi sie 7 dni po owulacji ? Co wtedy można stwierdzić? Takie wyniki robiłam pierwszy raz w życiu 🫣🫣🫣
bo jeśli dochodzi do owulacji i ciałko żółte pęka a ono wydziela progesteron to on dopiero musi zacząć rosnąć czyli 7dpo jest szczyt progesteronu a jak nie dochodzi do zapłodnienie to potem już spada do miesiączki
W tedy się stwierdza czy owulacja była a jak ma się niski progesteron to trzeba go podnieść bo jest ważny przy zagnieżdżeniu

Do góry