reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Owulacja i staranie

Nie jestem ekspertem od PCOS, ale to się chyba stwierdza na podstawie m.in. badań laboratoryjnych. Sama nieregularność okresu to niespecyficzny objaw, może wynikać z wielu kwestii.
Lekarz podawał może wielkości Twoich pęcherzyków? Zazwyczaj pękają przy 21-25 mm wielkości, choć moje często bywały większe i pękały około 18-19dc, a nie książkowo w okolic 14 dc. Jak pójdziesz 21 dc to lekarz zobaczy, czy doszło do owulacji - czasem pęcherzyki nie pękają same z siebie i trzeba je wspomóc. W każdym razie bez USG nie stwierdzisz, czy owulacja faktycznie miała miejsce. Wyniki badań też podpowiedzą, w jakim jesteś stanie i czy potrzeba jest jakaś zmiana, np. diety. Ten cykl to bardziej rozeznanie w sprawie, jakieś konkretniejsze działania wejdą pewnie od kolejnego.
Może pani powiedzieć jak moje wyniki ? Czy owulacja sie odbyla ?

Załączniki

• IMG_20241129_151821.jpg
    IMG_20241129_151821.jpg
    187,4 KB · Wyświetleń: 29
reklama
Do góry