reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Propozycje obiadków i deserów

reklama
Mała -mrożonego frosty chyba. pakowanego póżniowo.
RZadko kupuje świeże ryby, bo jakoś nie umiem i średnio lubie je targać i w ogóle mnie jakoś od nich cos odpycha. Ale to moje dziwactwo. Ze dwa razy robiłam ze świeżego, takiego kupowanego podzielonego na dzwonka. Ale takie swieżę ryby tylko w jednym sklepei kupuję.
 
ja nie Magdusiek, ale z doswiadczenia powiem (bo u mnie mrozone ryby ida w ilosciach wojskowych), ze kazda rybka musi byc nie dosc, ze rozmrozona, to jeszcze b. porzadnie odsaczona, poniewaz ta woda ktora sie wydziela psuje smak potraw... po prostu wszystko zalatuje ryba... ;-)

akurat losos jest stosunkowo malo smrodliwy, ale i tak troche oddaje...
 
A to niespodzianka, bo ja NIe ROZMRAŻAM, bo własnie ten łosoś pakowany próżniowo nie ma w sobie wody. Jest drogi, droższy niż inne, ale dużo lepszy.
 
reklama
Przepis na świateczna szynke z sosem chrzanowym:

Sos: chrzan+ majonez+ jogurt ( lub smietana) wymieszać + utarte żołtka gotowane. Białko posiekać drobniutko i dołożyc do sosu. Dodać groszek konserwowy i gotowe.

Duże okrągłe plastry szynki napełnić łyżką sosu . uformować
sakiewkę i zwiazać szczypiorem. Ułożyć na półmisku wyłożonym salata.

PYCHA i pięknie wyglada! Nikt sie nie oprze!
 
Do góry